Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Στην μπανιέρα, παραμονή Βαλεντίνου

της Κατερίνας Γκίκα Κάντο μόνος σουαρωματοθεραπεία, βότανα, αρωματικά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το μπάνιο στο ποτάμι. Εκεί βουτάς ολόκληρος μέσα στη φύση και δεν το αλλάζω με κανένα spa του κόσμου. Αναζητώντας ωστόσο κάτι να με κάνει να χαλαρώσω τα βράδια που επιστρέφω σπίτι, όταν πονάω ή όταν έχω αϋπνίες, όταν έχω χωρίσει ή όταν θέλω να χωρίσω, όταν μελαγχολώ ή όταν απλώς θέλω να απολαύσω την μοναξιά μου, ανακάλυψα όλα τα μυστικά της φύσης και τα έφερα στο μπάνιο μου.

1ο βήμα

Αρχικά ρίχνω ξύδι και ξεπλένω με καυτό νερό την μπανιέρα μου. 

Σε ένα τούλινο σακουλάκι από αυτά που όλοι έχουμε στο συρτάρι μας, από κάποιο δώρο που μας έκαναν ή από κάποια μπομπονιέρα, βάζω χαμομήλι, λίγο λεβάντα και αποξηραμένα τριαντάφυλλα. Το χαμομήλι είναι το καλύτερο αντισηπτικό, η λεβάντα είναι καταπραϋντική και χαλαρωτική και τα τριαντάφυλλα αρωματικά. Αυτό το σακουλάκι το ρίχνω μέσα στο καυτό νερό όταν αρχίζω να γεμίζω την μπανιέρα. Έτσι θα βγάλουν τα αρώματα και τα έλαιά τους. (Όπως ακριβώς γίνεται όταν φτιάχνουμε ένα ρόφημα). Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με όποια βότανα σας αρέσουν.

2ο βήμα

Στην μπανιέρα ρίχνω επίσης και ένα - δυο φύλλα δάφνης και λίγες σταγόνες βαλσαμέλαιο, είναι αντιφλεγμονώδη και αντικαταθλιπτικά.

3ο βήμα

Μια χούφτα θαλασσινό αλάτι και δυο μεγάλα κουτάλια Ζεόλιθος θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ο ελληνικός ζεόλιθος είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν και έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει το νερό και να το εμπλουτίζει με οξυγόνο. Τον βρίσκετε στην αγορά σε καταστήματα μπαχαρικών ή σε είδη με βιολογικά προϊόντα. 

4ο βήμα

Σε ένα βάζο έχω αφρόλουτρο με μέλι και βανίλια χωρίς χημικές προσμίξεις. Βουτάω μέσα ένα ξύλινο κουταλάκι μελιού (βίδα) και στην συνέχεια την βάζω κάτω από το νερό που τρέχει με πίεση έτσι ώστε να κάνει αφρό. Έχω μια λούφα από κολοκύθα με την οποία όταν μπαίνω την μπανιέρα κάνω πίλινγκ σε όλο το σώμα.

Έχω όμως κι άλλα πίλινγκ που φτιάχνω μόνη μου για ειδικές περιπτώσεις. Ανάβω δυο - τρία κεράκια και βάζω στο ίντερνετ το σταθμό Smoot riviera radio.

Στο Natura ανακάλυψα κι ένα μαξιλαράκι αδιάβροχο που φουσκώνει, το οποίο κοστίζει 5 ευρώ και κολλάει με δυο βεντούζες στη μια άκρη της μπανιέρας.

Προσοχή μη κοιμηθείτε εκεί, κάντε τον κόπο να πάτε μέχρι το κρεβάτι σας...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κατερίνας Γκίκα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'