Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Υπόμνηση για τα κρεμμυδότσουφλα

της Καλής Δοξιάδη Κάντο μόνος σουπασχαλινά αυγά, κρεμμύδια, κρεμμυδότσουφλα

Ήρθε η στιγμή να σας θυμίσω ότι αν θέλετε να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας με φυσική παραδοσιακή βαφή και όχι τοξικά χημικά, πρέπει να αρχίσετε να φυλάτε τα κρεμμυδότσουφλα κάθε φορά που μαγειρεύετε με κρεμμύδι, ώστε ως το Πάσχα να έχετε μαζέψει αρκετά για τη βαφή των αυγών σας.

Ως τότε κι εγώ θα μελετήσω το θέμα παραπάνω, γιατί ο φίλος μου ο Στάθης, όταν τον συνάντησα το καλοκαίρι, μου έκανε πικρό παράπονο ότι παρόλο που ακολούθησε πιστά τις συμβουλές μου τα αυγά του απέτυχαν οικτρά.

Μάλιστα μου έδειξε και φωτογραφία. Αυτό με προβλημάτισε πολύ, παρόλο που εγώ βάφω τα αυγά μου έτσι για πολλά χρόνια και παρόλο που πολλοί φίλοι και πολλοί περσινοί αναγνώστες το έκαναν με μεγάλη επιτυχία. Μόνο μία αναγνώστρια περσινή μού έγραψε να παραπονεθεί. Σαν του Στάθη, και τα δικά της αυγά είχαν αποτύχει.

Τα αποτυχημένα του Στάθη
Τα αποτυχημένα του Στάθη

Μια πιθανότητα είναι ότι ο παραγωγός είχε αλείψει τα αυγά με κάποια συντηρητική ή καθαριστική ουσία που δεν επέτρεψε στη βαφή να πιάσει. Ο Στάθης ζει στο εξωτερικό όπου πιθανώς χρησιμοποιούν κάτι που δεν φεύγει με ένα απλό πλύσιμο με σαπούνι των πιάτων.

Τα δικά μας περσινά αυγά
Τα δικά μας περσινά αυγά

Θα το ψάξω και όταν φτάσει η στιγμή να βάψετε τα αυγά σας ελπίζω να είμαι σε θέση να σας πω πώς να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Καλής Δοξιάδη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'