Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Η μικρή μακαρονού

της Χριστίνας Ταχιάου Παραγωγοί + προϊόνταμακαρόν, macaron

Φτιάχνει με μεράκι, επιμονή κι αγάπη τα μικρά της μακαρόν. «Είναι πολύ περίεργο γλυκό. Ενώ έχει μόνο τέσσερα βασικά υλικά, θέλει μεγάλη προσοχή κι επιμέλεια. Όπως λένε οι Γάλλοι, είναι το μοναδικό γλυκό που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να ασπρίσουν!»

Η κυρία του Le petit macaron ονομάζεται Δέσποινα Αντύπα κι εργαζόταν για χρόνια ως δημοσιογράφος, για πολλά χρόνια στην «Ελευθεροτυπία». Πριν ακόμη αρχίσουν τα σοβαρά προβλήματα λόγω κρίσης, είχε σκεφτεί ότι καλό θα ήταν να προετοιμαστεί για μια δουλειά την οποία θα μπορούσε να ασκήσει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χωρίς το εμπόδιο της γλώσσας, όπως συμβαίνει με τη δημοσιογραφία. Έτσι κι αλλιώς ονειρεύονταν μαζί με το σύζυγό της να ζήσουν στη Γαλλία. Έτσι, για δυο χρόνια, παρακολούθησε μαθήματα ζαχαροπλαστικής -λόγω κλίσης- σε μια σχολή.

Όταν κάποιο φιλικό της ζευγάρι ετοιμαζόταν για τη βάφτιση του παιδιού τους, η Δέσποινα ρώτησε εάν τους ενδιέφερε να τους παρασκευάσει εκείνη τα γλυκά. Της είπαν «ναι», τους ετοίμασε τριών ειδών γλυκά, εκείνοι αποφάσισαν ότι προτιμούν τα μακαρόν κι έτσι αποφάσισε ότι αυτή θα είναι η εξειδίκευσή της: τα μικρά στρογγυλά γλυκίσματα από μαρέγκα. Πειραματίστηκε, ντύνοντάς τα με ιδιαίτερες γεύσεις που πλέον φτάνουν τις 15 και περιλαμβάνουν από φρούτα δάσους, λεμόνι και φιστίκι μέχρι καρότο, σύκο, καφέ και κυδώνι.

Η «Ελευθεροτυπία» έκλεισε κι η Δέσποινα βρέθηκε να απασχολείται μόνο με την παρασκευή των μακαρόν. Στη συνέχεια πειραματίστηκε και με μαντλέν, το γλυκό που βουτά στο τσάι του και, χάρη σε αυτό, ξεκινά το ταξίδι του στις αναμνήσεις ο ήρωας του Προυστ στο «Από την πλευρά του Σουάν», το πρώτο βιβλίο του «Αναζητώντας το χαμένο χρόνο».
Όλα τα υλικά τα παρασκευάζει η ίδια. Η πραλίνα είναι χειροποίητη, χωρίς σκόνες και με επιλογή των καλύτερων υλικών. «Το μακαρόν είναι πολύ προκλητικό γλυκό και μπορείς να κάνεις τα πάντα με αυτό. Πρέπει να το δεις σαν μια μικρή τούρτα». Επίσης η ίδια κόβει τα χαρτόνια και φτιάχνει τα κουτιά, τις ετικέτες, φωτογραφίζει, προωθεί στα social media, στέλνει με courier.

Μακαρόν και μαντλέν, τα δυο πιο «γαλλικά» γλυκάκια, παρασκευασμένα στην Αθήνα με τον ενθουσιασμό του ερασιτέχνη και την ποιότητα του επαγγελματία.
Le petit macaron - βρείτε τα στο facebook 

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'