Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ο εραστής των μελισσών

της Τζίνας Δαβιλά Νέοι αγρότες

Είναι μόλις 40 χρόνων, μόλις ένας από τους εν διαθεσιμότητα του δήμου Ρόδου και δεν δείχνει να το έχει πάρει βαρέως, αφού όπως λέει "κάθε εμπόδιο για καλό και κάθε δυσκολία καλοδεχούμενη".

Ο λόγος για τον Θεόδωρο Καραγιάννη, Τεό, Θοδωρή, ή αλλιώς τον «εραστή των μελισσών» κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Πώς μπορείς να χαρακτηρίσεις τον άνδρα που σου λέει: «Βρήκαν χώρο κάτω από τον λαιμό, μπήκαν μέσα εκατοντάδες, με ξέσκισαν, μόλις που προφτασα να πάω στο νοσοκομείο τουμπανιασμένος και μετά τρεις μέρες ξανά εκεί... Τις αγαπάω, γιατί ο κόσμος τους είναι ένας απίθανος εγκέφαλος, που όσο τον ανακαλύπτω, τόσο παθιάζομαι». Με αιτία τις μέλισσες, απιστεί ασυστόλως στην Βάλλια. Α, και στις δύο τους κόρες, την  Αλεμίνα και την Χρυσούλα.

Ο Θοδωρής διάβαζε επισταμένα για τις μέλισσες περισσότερο από τρία χρόνια προτού αποκτήσει τις πρώτες του κυψέλες. Έχει ασχοληθεί με πολλά πράγματα στη ζωή του, που αισθάνεται ευτυχής που τώρα πια μπορεί να αφουγκραστεί την μαγεία τους. Οι μέλισσές του έχουν μόνιμη και συγκλονιστική θέση στην καθημερινότητά του, σε βαθμό ζήλειας. «Ποτέ σεξ πριν πας στις μέλισσες, θα σε σκίσουν», λέει γελώντας. Γι' αυτές μιλά μόνο με έρωτα και το διακαές πάθος του καψούρη. Τις ονόμασε «Οκτάνα». «Οκτάνα θα πη παντού και πάντα εν ηδονή ζωή» έλεγε ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Διάβασε εδώ να θυμηθείς.

Αυτή τη στιγμή έχει τις κυψέλες του σε ένα χωράφι στο χωριό Καλλιθιές Ρόδου, 16 στον αριθμό. Δεν χρησιμοποιεί για την απομάκρυνση των εχθρικών τους εντόμων και τρωκτικών φάρμακα, αλλά μόνο βότανα. Συνεπώς το μέλι που παράγει είναι βιολογικό. Επιπλέον, δημιουργεί από την παραγωγή του κρέμες, προσώπου και σώματος, σαπούνια από μέλι που προσθέτει όποια πιθανή  έμπνευση τον επισκεφθεί, όπως παντζάρι, λεβάντα, λουΐζα. Δεν κάνει το κλασσικό εμπόριο, αλλά ερασιτεχνικό, όπως αρμόζει στον παθιασμένο εραστή. Τιμή 5 ευρώ. «Αυτό θέλω να μένεις σε μένα» μου λέει. Εκπλήσσομαι ευχάριστα.

«Οκτάνα θα πη αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων» λέει ο Εμπειρίκος.
«είμαι ακόμα ζωντανός και στους καιρούς μας κάτι είναι και αυτό» έλεγε στο φινάλε της σειράς ο πρωταγωνιστής «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες».
«Αν εξαφανιστούν, θα πλησιάζει το τέλος του κόσμου» έλεγε ο Αϊνστάϊν. «Γουστάρω τον κόσμο τους...Αν δεν είχαν ανεξάντλητο ενδιαφέρον, θα τις παρατούσα» λέει ο Θοδωρής.

Σου απαντώ με τον Εμπειρίκο:
«Οκτάνα θα πη παντού και πάντα εν ηδονή ζωή
Οκτάνα θα πη δικαιοσύνη.
Οκτάνα θα πη αγάπη.
Οκτάνα θα πη παντού και πάντα καλωσύνη».

Έτσι για να ξαναθυμηθούμε τις αρχέγονες αξίες της πλάσης.

Δείτε το προφίλ της Τζίνας Δαβιλά στο protagon.gr

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Νέοι αγρότες'