Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κυκλαδίτικη και ολοκαίνουργια: μπύρα Νήσος

της Έβελυν Φώσκολου Παραγωγοί + προϊόνταμπύρα, Νήσος, Τήνος

«Ελληνική και μικρή, η μπύρα Νήσος γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου, κατοικεί στις Κυκλάδες, αρμενίζει στο Αιγαίο. Αγαπά τα καλοκαιρινά μεσημέρια, τις νόστιμες γεύσεις, τις δροσερές σκιές, τα λευκά ξωκλήσια, τις χειροποίητες ξερολιθιές. Εμπνέεται από τα έργα των ανθρώπων, τους καρπούς της γης, τα λιόδεντρα, το φως, το κύμα, το μελτέμι, τις αλκυονίδες μέρες, τη μυροβόλο άνοιξη.
Αντάμωμα, παράδοση, σεβασμός, ταλέντο, γενναιοδωρία, επιμονή, φιλοξενία».

Έτσι συστήνεται η νέα μπύρα των Κυκλάδων της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο, που συναντήθηκε για πρώτη φορά στους χώρους του ζυθοποιείου με τους επαγγελματίες της εστίασης του νησιού. Με μεγάλη επιμέλεια, σοβαρότητα αλλά και ενθουσιασμό για το νέο τηνιακό προϊόν, που γεννιέται σε τόσο δύσκολους καιρούς, όσοι συμμετείχαν στη γευσιγνωσία εντρύφησαν στα μυστικά της μπύρας και εκπαίδευσαν τους ουρανίσκους τους.

Παρόντες και χαμογελαστοί ο βασικός συντελεστής του εγχειρήματος Αλέξανδρος Κουρής και η Μάγια Τσόκλη, υποστηρίζουν με πάθος ότι μόνο η Παραγωγή μπορεί να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη της χώρας και των νησιών μας.

«Αν μπορέσουμε», λένε, «να προσθέσουμε στα διάσημα χαρακτηριστικά των Κυκλάδων, αξιόλογα κυκλαδίτικα προϊόντα που θα αναγνωρίζονται και θα προτιμούνται από τους έλληνες και ξένους καταναλωτές, τότε θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε κι άλλο την αξία της περιοχής και να μεγαλώσουμε κι άλλο τη συνολική προσφορά της».

* Η Έβελυν Φώσκολου είναι φωτογράφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'