Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

To Ούζο Πλωμαρίου έγινε πλατινένιο!

Παραγωγοί + προϊόνταούζο, Ούζο Πλωμαρίου, Πλωμάρι, έλληνες παραγωγοί, ελληνικά προϊόντα, βραβεία, Αιωνόβια Brands - Από γενιά σε γενιά

Στα περισσότερα καλοκαιρινά ουζερί, δίπλα στα πιατάκια με τις νοστιμιές, βλέπεις γνώριμες ετικέτες ούζου χρόνια και χρόνια, άπαξ και κατασταλάξεις στη γεύση που προτιμάς δύσκολα μεταπείθεσαι για δοκιμές. Στις καλοκαιρινές παρέες, το ούζο Πλωμαρίου Μυτιλήνης έχει περάσει τρανές δοκιμασίες πάνω σε τραπέζια καφενείων και, μετά από πολλά τσουγκρίσματα και ακόμα περισσότερους μεζέδες, έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις πρώτες επιλογές.

Λίγη ιστορία:  Η παραγωγή του ξεκινά 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου και παράγεται μέχρι σήμερα, με την ίδια μυστική συνταγή που εμπνεύστηκε ο Ισίδωρος Αρβανίτης. Προϊόν 100% από απόσταξη, από αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες, όπως ο γλυκάνισος πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας -σε ιδιόκτητα κτήματα στο Λισβόρι της Λέσβου- και με παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Έτσι εξηγούνται το χαρακτηριστικό του άρωμα και η αναγνωριστική του γεύση. 

Πριν λίγες μέρες, το ονομαστό ούζο σημείωσε άλλη μια διάκριση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αιωνόβια Brands- Από γενιά σε γενιά» (την Παρασκευή 15 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι). Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιοδικού The Business Review και την ΕΣΤΙΑ ΤΩΝ MANAGERS, υπό την αιγίδα του ΣΕΒΤ, του ΕΒΕΑ και του ΣΕΛΠΕ, απονεμήθηκε στο Ούζο Πλωμαρίου η μέγιστη διάκριση του Platinum βραβείου, ως αναγνώριση των 120 και πλέον χρόνων ιστορίας και επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Στην έκθεση φωτογραφίας των «Αιωνόβιων brands», που ακολούθησε τη βράβευση και πραγματοποιήθηκε ομοίως στην Τεχνόπολη (Σάββατο & Κυριακή 16 -17 Απριλίου), το Ούζο Πλωμαρίου, με ένα καλαίσθητο περίπτερο, κέρδισε εύκολα τις εντυπώσεις, δίνοντας μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες από Πλωμάρι της Λέσβου και το ξεχωριστό Μουσείο Ούζου, που λειτουργεί στο αποστακτήριό του εκεί. Από το καλοκαίρι του 2015, το μουσείο έχει ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό και υποδέχεται τους απανταχού λάτρεις του ούζου, που επιθυμούν να μυηθούν στην ιεροτελεστία της απόσταξης και τα κόλπα του Ούζου Πλωμαρίου.

Περισσότερα περί της ιστορίας του και πιο αναλυτικά επί της παραγωγής, στην πληρέστατη ιστοσελίδα της εταιρείας ouzoplomari.gr, τη σελίδα του μουσείου, theworldofouzo.gr και τη σχετική σελίδα στο facebook.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'