Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Τσιπς από μήλα: η πράσινη τσαχπινιά

του Κώστα Τσαούση Παραγωγοί + προϊόνταμήλα, αποξηραμένα μήλα, σαλάτα, τόνος Αλοννήσου, Γεωθερμική Ελλάδος, έλληνες παραγωγοί, ελληνικά προϊόντα

Τα πράσινα τσιπς τα είχα εντοπίσει καιρό πριν μου μιλήσει για ένα νέο προϊόν από την Ξάνθη ο φίλος Σταμάτης από τα Ελληνικά Καλούδια. Το πλαστικό διαφανές σακουλάκι των 100 γραμμαρίων, για να πω την αλήθεια μου, δεν με κέρδισε με την πρώτη ματιά αλλά το περιεχόμενό του ήταν άλλο πράγμα. Τα αποξηραμένα μήλα - το περιεχόμενο - με τη λεπτή γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα με κέρδισαν και από τότε δηλώνω πιστός οπαδός τους.

photo: Κώστας Τσαούσης
photo: Κώστας Τσαούσης

Τελευταία θέλησα να δοκιμάσω μια σειρά από συνδυασμούς σε εύκολες και γρήγορες σαλάτες-σαλάτες για πολυάσχολους και πολυπράγμονες 50άρηδες για τους οποίους ακόμη το γεύμα με τον σύντροφό τους και ένα ποτήρι καλό κρασί ανά χείρας είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Σήμερα, τα πράσινα τσιπς συνδυάζονται με τον πολύ ιδιαίτερο ερυθρό τόνο Αλοννήσου (καπνιστός σε ελαιόλαδο) αλλά και με δροσερή σαλάτα με ρόκα, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και άνηθο.

photo: Κώστας Τσαούσης
photo: Κώστας Τσαούσης

Η σαλάτα μας έχει στα σωθικά της τόσο μικρά κομμάτια από τα αποξηραμένα πράσινα μήλα (εναλλακτική εκδοχή του μπέικον) αλλά και μια χούφτα από αλεσμένα αποξηραμένα μήλα (που εδώ λειτουργούν σαν ένα είδος ξηρού καρπού). Τέλος, ο τόνος τρώγεται με την... άνεσή σας, χρησιμοποιώντας αντί για ψωμί τα πράσινα τσιπς. Ένα πιάτο που επιτρέπει πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς και κυρίως έχει τη δυνατότητα να ξαναγεμίσει μια και δύο και τρεις φορές.

photo: Κώστας Τσαούσης
photo: Κώστας Τσαούσης

Υ.Γ.: Τα αποξηραμένα μήλα παράγονται στο Νέο Εράσμιο της Ξάνθης από την εταιρεία Γεωθερμική Ελλάδος και, όπως καταλαβαίνει κανείς από την επωνυμία της, η εταιρεία αξιοποιεί τις δυνατότητες της γεωθερμικής ενέργειας. Τα πράσινα τσιπς - πράσινα μήλα ποικιλίας Granny Smith - τα βρίσκετε σε συσκευασίες των 100 γραμμαρίων σε παντοπωλεία των Αθηνών σε τιμή μεταξύ 1,50 και 2 ευρώ.

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Τσαούση

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'