Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Simply greek: οι σάλτσες του θριάμβου

του Δημήτρη Μπούτου Παραγωγοί + προϊόνταελληνικά προϊόντα, έλληνες παραγωγοί, σάλτσες, μαρμελάδες, ντιπ, Simply Greek, Simply Delicious, βράβευση, Great Taste Awards

Και να θέλω να μη τους θυμηθώ δεν μπορώ, επανέρχονται με βραβεία και διακρίσεις συνεχώς, με καλούδια που κάνουν στράκες σε νοστιμιά και ενθουσιάζουν, πέρα από εμάς τους πρωτόπειρους, ονομαστούς κριτές και γνώστες της γεύσης. Ο λόγος για τις σάλτσες, τα πατέ, τις μαρμελάδες - γκάμα ατελείωτη - των Simply greek, Έλλης Νικολάου και Μανώλη Πασουλά, που από τον Μάρτιο του 2012 καταπλήσσουν όσους δοκιμάσουν τα προϊόντα τους. Η αρχή της γνωριμίας με τα νόστιμα βαζάκια έγινε με την απλή σάλτσα ντομάτα με σκόρδο και συνεχίστηκε με την τοματορακομελιά (ναι, ντομάτα με ρακόμελο και μέλι), τις μαρμελάδες, με φράουλα και βασιλικό ή με ροδάκινο και δυόσμο, τα ντιπ σπανάκι-φέτα και παντζάρι-φέτα-δυόσμος… θα μπορούσα να απαριθμώ τα εκλεκτά τους για μέρες.

Εκείνο που με ενθουσίασε όμως από την αρχή ήταν η περιγραφή της Έλλης για το πώς πειραματίζονται και διαλέγουν ή απορρίπτουν νέους συνδυασμούς αφού οι κατσαρόλες στο εργαστήριο δεν βγαίνουν από τη φωτιά ποτέ. Η δοκιμή γίνεται από αμερόληπτη κριτική επιτροπή: κάμποσους καλούς φίλους και τις, κάπως πιο αυστηρές, ως νοικοκυρές παλιάς κοπής, μαμάδες τους. Όλοι εκείνοι πρώτοι δοκιμάζουν τις νέες απόπειρες και δίνουν την έγκρισή τους για το αν αξίζουν να “τρέξουν” ή όχι.

Φέτος και πάλι, πριν λίγο καιρό, τα Όσκαρ της γεύσης, τα βρετανικά Great Taste Awards (greattasteawards.co.uk), ανακοίνωσαν τους πιο άξιους παραγωγούς παγκοσμίως αποδίδοντας τα αντίστοιχα βραβεία με ουκ ολίγους Έλληνες στη λίστα (θα επανέλθουμε αναλυτικά επ' αυτού). Οι Simply Greek βρέθηκαν ασφαλώς και φέτος μεταξύ των βραβευμένων για τη μαρμελάδα πορτοκάλι με γλυκάνισο και το πατέ πιπεριάς Amvrosia gourmet, σειρά προϊόντων που περνά επίσης από τα άξια χέρια τους. Δύο σειρές από προϊόντα κάτω από την ομπρέλα της Simply Delicious που σταθερά διακρίνεται σε τούτα τα βραβεία κάθε χρόνο - για τη Simply Greek μετρούν ήδη πέντε διακρίσεις. Το πολυπόθητο σηματάκι της βράβευσης, πέρα από ένδειξη νοστιμιάς, αποτελεί εγγύηση για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, το κύρος των βραβείων, βλέπετε, υψηλότατο.

Στα της δοκιμής, η μαρμελάδα ταιριάξει έξοχα με αλμυρά και ψητά, τυριά ή αλλαντικά και κοτόπουλο ψημένο. Όχι πως θα δυσκολευτείτε να την αδειάσετε μόνο με μερικά κριτσίνια στο πλάι. Το δε πατέ, μια πυκνή σάλτσα με βάση τη γλυκιά πιπεριά τύπου Φλωρίνης, ζητάει ζυμαρικά, πίτσα και αυγά στο τηγάνι, γρήγορα ανακατεμένα, σαν καγιανά. Ιδίως τώρα, που οι καλές ντομάτες θα λείψουν ως του χρόνου το καλοκαίρι, σπεύσατε για τις σάλτσες τους, δεμένες σε υφή και γεύση, ντοματένιες και νόστιμες. Άλλωστε η τιμή τους επιτρέπει και δύο και τρία βαζάκια στο καλάθι, υπολογίστε 4 ευρώ το ακριβότερο.

Αναλυτικό κατάλογο με τα προϊόντα τους θα βρείτε στο simplygreek.gr και simplydelicious.gr. Του λόγου μου, τα βρίσκω σταθερά στο Παντοπωλείο της Στοάς των Αθανάτων στην Κεντρική Αγορά (Αρμοδίου 2), στους Συμπέθερους (Πλατεία Εξαρχείων, Στουρνάρη 14 και Νοταρά) και στο Τρεις και εξήντα στον Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 31). Στέλνοντας ένα e-mail στους πάντα άμεσους Έλλη και Μανώλη θα μάθετε αναλυτικά τα σημεία πώλησης ανά περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'