Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σοκολάτες με βιολογικό DNA

της Μαρίας Πετρίδη Παραγωγοί + προϊόντασοκολάτα, βιολογικά προϊόντα

Δεν τρώω σοκολάτες , δηλαδή τρώω… αλλά μόνο ένα είδος, γάλακτος, μίας και μόνο μάρκας. Καμία άλλη σοκολάτα δεν μου αρέσει. Ούτε καν οι διάφορες πανάκριβες που μου πλασάρουν κατά καιρούς οι, αγανακτισμένοι με τις  ιδιοτροπίες μου, φίλοι. Όλες καταλήγουν φτυμένες σε χαρτοπετσέτες.

Σοκολάτα γάλακτος με μπισκότο και καρύδα, υγείας με ροδοπέταλα, γάλακτος με μούρα goji, υγείας με κόκκινο πιπέρι
Σοκολάτα γάλακτος με μπισκότο και καρύδα, υγείας με ροδοπέταλα, γάλακτος με μούρα goji, υγείας με κόκκινο πιπέρι

Κι όταν, την προηγούμενη εβδομάδα, η Στέλλα Κ. μου πρόσφερε μια σοκολάτα βιολογικής καλλιέργειας, την δοκίμασα διστακτικά και περισσότερο από ευγένεια, γιατί ήμουν σίγουρη πως αποκλείεται να μου αρέσει. Έλα όμως που έκανα λάθος. Η λεπτεπίλεπτη εκείνη βιολογική σοκολάτα ήταν μαγεία. Την καταβρόχθισα λαίμαργα και μόλις γύρισα σπίτι τη «γκούγκλαρα» για να μάθω το ποιόν της.

Κι ανακάλυψα ότι προέρχεται από μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με έδρα στο Λουτράκι, τη Σοκολατοποιΐα Κοχύλι, η οποία εδώ και 7 χρόνια φτιάχνει σοκολάτες κι άλλα γλυκά καλούδια χωρίς ίχνος ζάχαρης. Μάλιστα έχει βραβευτεί γι' αυτά! Και είναι η πρώτη που παρήγαγε στη χώρα μας σοκολάτα βιολογικής γεωργίας και η μοναδική έως σήμερα. Και ψάχνοντας λίγο παραπάνω, ανακάλυψα ότι οι άνθρωποί της έχουν εμπειρία 20 ετών στη ζαχαροπλαστική και τα προϊόντα τους  - όλα ένα κι ένα από ό,τι είδα, με βιολογικά υλικά τριπλοτσεκαρισμένα και με τα  ISO τους - τα εξάγουν σε Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Καζακστάν, Δανία, Ρουμανία.

Και χάρηκα πολύ, όχι μόνο που ανακάλυψα σοκολάτες με βιολογική ταυτότητα κι ένα σωρό εναλλακτικές πρώτες ύλες (από goji berrie και σπιρουλίνα έως θυμάρι) αλλά και μια τόσο δραστήρια και γεμάτη όρεξη για δημιουργία, ελληνική εταιρεία. Και εννοείται πως θα δοκιμάσω πολύ σύντομα και τις σοκολάτες χωρίς γλουτένη - ναι, έχουν και τέτοιες - και τα κέικ τους και το χυμό ροδιού, που είναι και της μοδός, και τις μαρμελάδες και την πραλίνα φουντουκιού, χωρίς ζάχαρη - χωρίς συντηρητικά, που φήμες λένε ότι είναι υπέροχη.

Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στο Λουτράκι Κορινθίας, στις ιδιωτικές της εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μία μοντέρνα μονάδα η οποία πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και διατάξεις που ορίζονται βάσει HACCP. Επιπρόσθετα, η εταιρεία διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής και τηρώντας αρχείο ISO 22000:2005. Επίσης εταιρεία ελέγχεται τακτικά και πιστοποιείται για τα βιολογικά είδη που παράγει από τον Φορέα «Q-Ways» Διαδρομές Ποιότητας. Σύντομα θα έχουμε και την πιστοποίηση Kosher.

Η εταιρεία μας έχει επίσης βραβευτεί με «Βραβείο Καινοτομίας» από το Επιμελητήριο Κορινθίας το 2007 και με το βραβείο καλύτερου «brand» προϊόντος στην έκθεση Γεύση και Ζωή 2012.

Δείτε το προφίλ της Μαρίας Πετρίδη στο protagon.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'