Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Λάδι βάλσαμο!

της Χριστίνας Ταχιάου Παραγωγοί + προϊόνταελαιόλαδο, ελιές, έλληνες παραγωγοί

Πριν λίγες ημέρες έγινε γευστική δοκιμή των προϊόντων των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου έξω από το Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης ενώ ο κύριος Γιώργος Σακελλαρόπουλος είχε την καλοσύνη να με προμηθεύσει με δείγματα από το σύνολο της παραγωγής του. Όλα βιολογικά, συνδυασμός παράδοσης και σύγχρονης τεχνολογίας.

Ένα έχω να πω: μετά τη δοκιμή των προϊόντων Σακελλαρόπουλου, το λάδι και οι ελιές έχουν άλλο νόημα για μένα. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ήθελα να δοκιμάσω σκέτο λάδι. Δεν μπορώ να περιγράψω την αίσθηση που αφήνει το Enigma, λάδι από έκθλιψη ελιών, μήλων, καρυδιών, κανέλας, μελιού, φασκόμηλου και λεμονιού. Έφτιαξα πέννες κι έριξα, απλώς, Enigma. Η νοστιμιά κι η νοσταλγία που μου άφησε το πιάτο, δε λέγεται!

Λάδια με μαραθόσπορο, φρούτα, εσπεριδοειδή, μυρωδικά, βότανα, αρωματικά... Ελιές με βότανα, λεμόνι, πορτοκάλι, βαλσαμικές, πικρές, γλυκούτσικες... Πόση φαντασία και όρεξη για δημιουργία πρέπει να έχει κάποιος για να δημιουργήσει τέτοιες γεύσεις, με τόση συνέπεια; Εκτός από τα προϊόντα της ελιάς, οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παρασκευάζουν και βαλσαμοαλοιφές κεριού για το πρόσωπο και το σώμα. Η υφή τους είναι το κάτι άλλο. Με βαλσαμέλαιο, βιολογικό ελαιόλαδο, καθαρό κερί μέλισσας, αιθέρια έλαια και βιταμίνη Ε, δίνουν την αίσθηση αληθινού βάλσαμου για το δέρμα.

Τα προϊόντα έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με πιο πρόσφατες και κορυφαίες τα 6 χρυσά βραβεία στο διαγωνισμό Great Taste.

Η πρόθεσή μου δεν είναι να διαφημίσω τα συγκεκριμένα προϊόντα, παρά μόνο να πω ότι θαυμάζω την ευρηματικότητα, την ποιότητα και την αγάπη για τη γη και τους καρπούς της που δείχνουν κάποιοι συμπατριώτες μου κι ότι τους καμαρώνω κι εύχομαι να αυξάνονται. Αυτό μόνο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'