Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Λαχανικά απ' τον σπόρο ως το πιάτο

της Χριστίνας Ταχιάου Παραγωγοί + προϊόνταέλληνες παραγωγοί, παντζάρια, κομπόστες, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες

Ήξερα τα γαλλικά βρασμένα παντζάρια μέσα στο αεροστεγές διαφανές σακουλάκι και χάρηκα πολύ όταν είδα παντζάρια από ελληνική εταιρία σε ανάλογη συσκευασία. Και μάλιστα, βορειοελλαδίτικα, από τη Σκύδρα Πέλλας.

Είναι ένα από τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης που ιδρύθηκε το 1972 από τον Βλάσση Χαλβατζή στη Νέα Φιλαδέλφεια και, σήμερα, διαθέτει τα label Αγρόκηπος Χαλβατζή, Μακεδονική, Οικογένεια Χαλβατζή, Αιγαίο και Top Fruit. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της διατροφής, από γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες μέχρι λαχανικά, έτοιμα φαγητά, προϊόντα φρούτου, χαλβά και κομπόστες.

Τα παντζάρια είναι του «Αγρόκηπος Χαλβατζή», του label που εγγυάται ότι τα έτοιμα προϊόντα που θα φτάσουν στο τραπέζι σας είναι εγγυημένα υγιεινά και αγνά, φροντισμένα από τον αγρό και το σπόρο μέχρι τον τελικό προϊόν στο ράφι του super market. Για να μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό η εταιρία, έχει καθετοποιήσει την παραγωγή. Έτσι, συνεργαζόμενη με ομάδα παραγωγών με συμβολαιϊκή παραγωγή, ελέγχει το προϊόν σε κάθε στάδιο. «Αυτό σημαίνει ότι ο σπόρος, ο γεωπόνος, η επίβλεψη, τα πάντα, περνούν από εμάς» λέει ο Λεωνίδας Χαλβατζής.

Η καλλιεργητική διαδικασία πιστοποιείται με το ''Σύστημα Ολοκληρωμένης Καλλιέργειας GLOBAL G.A.P.” το οποίο εγγυάται πως τα λαχανικά είναι ελεύθερα από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και άλλες βλαβερές ουσίες και η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης της ποιότητας.

«Η κρίση μας έκανε να αλλάξουμε το μοντέλο παραγωγής» συνεχίζει ο κύριος Χαλβατζής, αλλά δεν εννοεί αυτό που νομίζουμε. «Εννοώ ότι η αλλαγή στις συνήθειες του Έλληνα μας έστρεψε στην καθετοποίηση της παραγωγής, ώστε να εξασφαλίζουμε άριστη ποιότητα στα προϊόντα μας. Ο κόσμος, πλέον, δίνει μεγάλη σημασία στη διατροφή του, τρώει πιο υγιεινά, επιλέγει με μεγαλύτερη προσοχή, διαβάζει κι ενημερώνεται, δεν μένει στο fast food και το delivery. Έτσι κι εμείς θελήσαμε να προσφέρουμε έτοιμα και πρακτικά προϊόντα με σφραγίδα ποιότητας στα ράφια των super market.»

Κάθε χωράφι χρησιμοποιείται μια φορά τον χρόνο και τα προϊόντα είναι εποχιακά, συλλέγονται μόνο την εποχή της συγκομιδής τους και μέσω της επεξεργασίας είναι διαθέσιμα για 12 μήνες. Δεν υπάρχει νωπό προϊόν όλο τον χρόνο γι’αυτό και έχει νόημα η επεξεργασία. 

Τα λαχανικά κλείνονται σε ειδική συσκευασία υπό κενό αέρος (vacuum) και στη συνέχεια αποστειρώνονται. Αυτή είναι και όλη η επεξεργασία που χρειάζεται για να διατηρηθούν.
Εδώ και 5 χρόνια η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της, συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις και ποντάρει στην ποιότητά της. «Αυτή είναι η διαφοροποίηση, αυτό έχουμε να πουλήσουμε.»

makedoniki.gr
Έδρα: Δημ. Γούναρη 81, 15125 ΜΑΡΟΥΣΙ, τηλ 210 5325061-2
Εργοστάσιο παραγωγής: 5ο χιλιόμετρο Σκύδρας – Βέροιας, 58500, τηλ. 23810 71438-9

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'