Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Το τυρί που πάει παντού

της Χριστίνας Ταχιάου Παραγωγοί + προϊόνταφέτα, τυροκομείο Αρβανίτη, Fromagerie Arvanitis

Ήταν οι πρώτοι που σκέφτηκαν να τυποποιήσουν το τυρί. Έως τότε κυκλοφορούσε μόνο χύμα.
Με αυτή την κίνηση, στη δεκαετία του ’80, το τυροκομείο Αρβανίτη κατέκτησε ένα καλό μερίδιο στην αγορά και, σήμερα, μέσα στην κρίση, βλέπει τις εξαγωγές του να απογειώνονται.

Η φέτα, η βαρελίσια φέτα, η φέτα τσαντίλας, το κατσικίσιο τυρί κι άλλα ακόμη προϊόντα της εταιρίας έχουν κατά καιρούς βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πιο πρόσφατη βράβευση, το χρυσό για τη φέτα στο «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυριών 2012» στις ΗΠΑ. Αγελαδινό, πλεξούδα, σουλουγούνι, καυκάσιο τυρί, μανούρι, πανεράκι είναι ορισμένα από τα είδη που φτάνουν σε όλο τον κόσμο.

«Αφοσίωση στην ποιότητα, σεβασμός στον καταναλωτή, αγάπη γι' αυτό που κάνουμε» είναι το τρίπτυχο των αρχών της Fromagerie Arvanitis. Παρά την ανάπτυξη της εταιρίας η οικογενειακή ταυτότητα διατηρείται. Η επιλογή της πρώτης ύλης είναι το πρώτο μέλημα. «Γι’ αυτό συλλέγουμε καθημερινά το πιο φρέσκο γάλα από τους καλύτερους γαλακτοπαραγωγούς με τους οποίους διατηρούμε πολύχρονες σχέσεις εμπιστοσύνης», λένε από την εταιρία. 

Έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην Νεοχωρούδα, υπάρχουν ακόμη λιβάδια και βοσκοτόπια.
Όπως έγραψαν στο προφίλ της εταιρίας πριν λίγες ημέρες «Τώρα, το απόγευμα, που πήγα να φύγω από το τυροκομείο, βλέπω στο γειτονικό χωράφι ένα κοπάδι πρόβατα. Περιμέναμε να θερίσουν για να τα ξαναβγάλουνε για βοσκή στη γειτονιά μας. Αύριο το πρωί, που θα τα αρμέξουν, θα περάσει ο οδηγός μας να πάρει το γάλα και να το φέρει για τυροκόμηση. Σε 3 με 4 μήνες θα είναι στο πιάτο μας ... ή στο πιάτο κάποιου Αυστραλού ή Ιταλού ή ...»

«Όσο και αν κουράζεσαι μέσα στην καθημερινότητα της δουλειάς, στο τέλος έρχεται αυτή η ευχάριστη επίγευση και νιώθεις πολύ όμορφα. Επιστρέφεις στο σπίτι και απολαμβάνεις τα φασολάκια και τη ντοματοσαλάτα με την υπέροχη φέτα. Υπάρχει καλύτερη επιβράβευση;»

Τυροκομείο Αρβανίτη Α.Ε.Τ.Θ. 300
Τ.Κ. 54500, Νεοχωρούδα, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 709 559, 2310 709 951
Φαξ: 2310 709 676
arvanitis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'