Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πέντε μεζέδες για τα Όσκαρ

της Γκέλης Βούρβουλη Μαγειρικές ιστορίες

Αρχίζουν στις 3 τα ξημερώματα και τελειώνουν την ώρα που οι περισσότεροι απο μας πρέπει να είναι καθ’ οδόν για τις δουλειές τους αλλά οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τους κανόνες και σ’ αυτές είναι αφιερωμένο το θέμα μας. Σε όσους μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την 85η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ. Κι έχουμε και προτάσεις για το μενού του καναπέ για όσους θα ήθελαν κάτι παραπάνω απο ποπ-κορν με κόκα-κόλα.

Photo: Cupcakes and Cashmere
Photo: Cupcakes and Cashmere

Τα αυγά ταιριάζουν με την ώρα και την ατμόσφαιρα και προσωπικά τα προτιμώ Benedict  αρκεί να τα φτιάξει ο σεφ του σπιτιού. Φέτος, όμως, του πρότεινα να πειραματιστούμε με μία πίτσα με αυγά που ανακάλυψα στο Smitten Kitchen.

Τα μπαστούνια σφολιάτας απο το pandespani φτιάχνονται εύκολα και είναι νοστιμότατα – τα έχουμε δοκιμάσει σε διάφορες παραλλαγές και γίνονται πάντα ανάρπαστα.

Απο ξηρούς καρπούς, ψηφίζουμε ανεπιφύλακτα αμύγδαλα και δη σε αυτή την ορεκτικότατη παραλλαγή της Αναστασίας.

Τα αλμυρά κέϊκ είναι μιά πολύ βολική λύση για τον καναπέ και αυτή η συνταγή της Αγλαΐας και του Κώστα είναι και εύκολη και νόστιμη.

Για να μην μας καταπιεί ο καναπές, φτιάχνουμε φρέσκο και καλό καφέ. Οι γνώστες τον προμηθεύονται απο το Tailor Made  και τον αλέθουν στο σπίτι τους, λίγο πριν τον φτιάξουν.

Κι αν επιθυμήσουμε μια ζεστή σοκολάτα, η καλύτερη είναι πάντα η πραγματική. Ζεσταίνουμε 500ml γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 100γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος ή και τα δύο μαζί). Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει κι αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγη κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ζεσταθεί καλά (όχι να βράσει) και τελειώνουμε με ελάχιστο αλάτι και τα μπαχαρικά που προτιμάμε (κανέλα, πιπέρι, τσίλι, μοσχοκάρυδο κλπ.)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'