Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Προγραμματίζω αποτοξίνωση

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςαποτοξίνωση, υγιεινή διατροφή

Ανάμεσα στις γουρουνιές και στα φαγητά της θαλπωρής, τα επαναληπτικά ποτάκια και τα πάρτυ που αρχίζουν να σκάνε ας προγραμματίσουμε και μερικές υγιεινές συνήθειες.
Για όσους τις έχουν ήδη, ιδού προτάσεις ώστε να τις εμπλουτίσουν. Καροτίνες, αντιοξειδωτικά, καθαριστικά του ήπατος, κατά της δυσπεψίας και του χανγκόβερ. Ένα γερό μπλέντερ είναι η μόνη συσκευή που χρειαζόμαστε. Θα 'λεγα όχι στον αποχυμωτή, που κρατάει όλη τη σάρκα και τη φλούδα, που κρατούν τα μυστικά των βιταμινών.

Αποτοξινωτικό 1ο: Τρεις χουφτίστες τρυφερό και καθαρό σπανάκι, τον χυμό ενός λεμονιού και ένα πράσινο μήλο ολόκληρο (χωρίς προφανώς το κουκούτσι του). Τα λιώνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε και λίγο ξύσμα από το λεμόνι, μπόλικο πάγο και νιώθουμε την ευεξία να μας χτυπάει την πόρτα.

Αποτοξινωτικό 2ο: Η καροτίνη μας υπόσχεται καταιγισμό ενέργειας: γυρίζουμε το μπλέντερ στην μέγιστη δύναμή του και συνθλίβουμε πρώτα 1 μέτριο παντζάρι, 3 καρότα στη συνέχεια και μια γλυκοπατάτα. Μπορείτε να έχετε καθαρισμένα τα λαχανικά αλλά κι ένα σχολαστικό πλύσιμο – ξύσιμο ίσως αρκεί.

Αποτοξινωτικό 3ο: Μια μικρή βόλτα στη λαϊκή: 1 μήλο, 1 αχλάδι, ένα καλό κομμάτι αγγούρι, 3 φύλλα από λάχανο ή λαχανίδα, φρέσκος δυόσμος. Ο δυόσμος, τελευταίος παρακαλώ για να δροσίσει και να ευωδιάσει.

Αποτοξινωτικό 4ο: Αυτό μπορούμε πανεύκολα να το έχουμε δίπλα μας όλες τις ώρες: μέσα στην κανάτα με το νερό εμβαπτίζουμε φετάκια αγγουριού, δυόσμο και φέτες + φλούδα λεμονιού (αν είναι ακέρωτα βεβαίως). Ξεδιψάμε με την αληθινή δροσιά τους.

Σε όλους τους χυμούς (πλην του 4ου)  προσθέτουμε νερό ώστε να πάρουμε την πιθυμητή πυκνότητα και φυσικά, τους καταναλώνουμε αμέσως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'