Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Το κοτόπουλο αλλιώς

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςκοτόπουλο, κοτόπουλο ταντούρι, κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι, φρυγανιά και παρμεζάνα, Γιόταμ Οτολένγκι

Δεν είναι φωτογενές πιάτο, πλην όμως είναι πολύ νόστιμο (photo: Κική Τριανταφύλλη)
Δεν είναι φωτογενές πιάτο, πλην όμως είναι πολύ νόστιμο (photo: Κική Τριανταφύλλη)

Κοτόπουλο: Κρέας υγιεινό με λίγα λιπαρά και πολλές θρεπτικές ουσίες, που προτείνουν όλοι οι διαιτολόγοι, ευέλικτο στο μαγείρεμα, νόστιμο· αλλά εμένα δεν μ’ αρέσει. Προτιμώ μόνο μπουτάκια και φτερούγες, κι ευτυχώς δεν χρειάζεται πια να αγοράσει κανείς ολόκληρο πουλερικό, στην αγορά βρίσκεις  ό,τι κομμάτι θέλεις. Ψάχνω επίσης συνταγές, που το νοστιμίζουν. Και αυτή εδώ είναι πραγματικά από τις καλύτερές μου· εύκολα και γρήγορα έχεις ένα νόστιμο και ζουμερό φαγάκι, που έλκει την καταγωγή του από ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι.

Αν, μάλιστα, κάνετε κλικ εδώ Tandoori chicken, θα βρείτε τη συνταγή του αγαπημένου μου σεφ Γιόταμ Οτολένγκι για την πάστα Ταντούρι και μερικές σχετικές παρασκευές, κοτόπουλο, γαρίδες και ανανά, και μπουκετάκια κουνουπιδιού ψητά αφού μαριναριστούν σε γιαούρτι και πάστα ταντούρι.

Τέλος πάντων, η δική μας –δηλαδή της Χρυσούλας, φίλης και αδελφής, που αν δεν ήταν εδώ αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, θα υπέφερα πάρα πολύ- θέλει το κοτόπουλο να μαρινάρεται σε γιαούρτι και μετά να πανάρεται με τριμμένη φρυγανιά και παρμεζάνα.

Αναλυτικά:

Μπορείτε να πάρετε ολόκληρο κοτόπουλο και να πείτε στον χασάπη να σας το κόψει σε μερίδες, μπουτάκια ή κοπανάκια και φτερούγες, ή ακόμα καλύτερα φιλεταρισμένα μπουτάκια.

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Βάζετε τα κομμάτια που θέλετε να ψήσετε σε ένα μπολ με στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση 2% για λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, και προσθέτετε αλατοπίπερο και προαιρετικά λίγο κάρι.

Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο μερικές ώρες. Όταν φτάσει η ώρα για το μαγείρεμα τρίβετε φρυγανιά κι ανακατεύετε με ίση ποσότητα τριμμένης παρμεζάνας, λίγο πιπέρι, και προαιρετικά κάρι, γλυκιά πάπρικα και ό,τι άλλο μπαχαρικό σας αρέσει.

Τα κομμάτια του κοτόπουλου έχουν ρουφήξει σχεδόν όλο το γιαούρτι. Τα περνάτε από το μείγμα φρυγανιάς  - γιαουρτιού και τα αραδιάζετε σε ταψί σκεπασμένο με λαδόχαρτο. Πάνω από κάθε κομμάτι βάζετε λίγο βούτυρο.

Ψήνετε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια για περίπου ένα 10λεπτο στον αέρα και 200 βαθμούς.

Σερβίρετε αμέσως με κολοκύθια τσιτσιριστά, κατά προτίμηση κρύα ή μια δροσερή ανάμεικτη σαλάτα, και καλή σας όρεξη.

Πιστέψτε με, έφαγα ακόμη και το (μισητό) στήθος κοτόπουλου ψημένο έτσι και το βρήκα τρυφερό και νόστιμο. Δοκιμάστε το

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'