Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σαλάτα με γλυκοπατάτες, παντζάρια, φέτα και ρόδι

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςσαλάτα, γλυκοπατάτες, ρόδι, φέτα, παντζάρια, χυμός πορτοκαλιού

Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μου θα φτιάξω αυτή την υπέροχη σαλάτα από το καινούργιο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Chef στην κουζίνα σας, κλασική μαγειρική του αύριο», που κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Πατάκη. Αλλά είναι μια σαλάτα για όλο τον χρόνο! Και έχει τα πάντα. Πρώτα – πρώτα χρώμα, οπωσδήποτε νοστιμιά και πάνω από όλα θρεπτικά στοιχεία. Τρώγεται σαν ελαφρύ πιάτο ή σαν συνοδευτική σαλάτα.

Διαλέξτε πορτοκαλί γλυκοπατάτες (είναι πιο γλυκές από τις άσπρες που θυμίζουν κάστανο), τις οποίες αφού τις καθαρίσετε θα τις κόψετε σε κυβάκια και θα τις βράσετε μόλις  5-7 λεπτά, όπως μας προτείνει ο καλός μάγειρος, για να μην μαλακώσουν πολύ και λιώσουν αλλά να διατηρήσουν το σχήμα τους. Για ευκολία μπορείτε να βάλετε τα έτοιμα βρασμένα παντζάρια, για πιο έντονη γεύση όμως θα ψήσετε φρέσκους βολβούς αφού τους τυλίξετε τον καθένα χωριστά με αλουμινόχαρτο. Θα τους ψήσετε στους 180ο C για 45 λεπτά. Και όταν δεν είναι η εποχή των ροδιών μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα κράνμπερις

Σαλάτα με γλυκοπατάτες, παντζάρια, φέτα και ρόδι

(photo: Βαγγέλης Δρίσκας «Chef στην κουζίνα σας, κλασική μαγειρική του αύριο», εκδόσεις Πατάκη)
(photo: Βαγγέλης Δρίσκας «Chef στην κουζίνα σας, κλασική μαγειρική του αύριο», εκδόσεις Πατάκη)

(Υλικά για 4 άτομα)

  • 4 μεγάλοι βολβοί παντζαριών
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 150γρ κατσικίσια φέτα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 50 γρ καρυδόψιχα
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ τρυφερή ρόκα
  • 1 ρόδι
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια, βράζουμε για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.

Πλένουμε τους βολβούς και τυλίγουμε τον καθένα χωριστά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε τους στους 180ο C για 45 λεπτά. Αφού κρυώσουν ελαφρώς τους ξεφλουδίζουμε και τους κόβουμε. Κόβουμε και τη φέτα.

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, την καρυδόψιχα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Σε μπολ σερβιρίσματος βάζουμε τα παντζάρια, τη γλυκοπατάτα και τη φέτα, τη ρόκα και τους σπόρους του ροδιού, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'