Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και τυρί κρέμα

Κώστα Κωβαίου Συνταγέςπένες με ψαρονέφρι και λαχανικά, μπρόκολο, κόκκινη πιπεριά, μανιτάρια, ψαρονέφρι, τυρί κρέμα, εστραγκόν

(photo: Κώστας Κωβαίος)
(photo: Κώστας Κωβαίος)

Σε αρκετές περιπτώσεις, θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι εύκολο αλλά συνάμα χορταστικό και εντυπωσιακό.

Ένα πιάτο ζυμαρικών είναι πάντα μια ασφαλής και νόστιμη λύση. Οι πολυαγαπημένες πένες συνδυάζονται με το χοιρινό φιλέτο και τα λαχανικά και δένονται αρμονικά με την κρέμα τυριού.

Η παρακάτω συνταγή είναι ο ορισμός του comfort food, αλλά μπορεί να σταθεί άνετα και σε ένα φιλικό τραπέζι. Και να είστε σίγουροι ότι θα τραβήξει την προσοχή της παρέας γευστικά αλλά και χρωματικά, καθώς συνδυάζει την κόκκινη πιπεριά με τα λευκά μανιτάρια και το πράσινο μπρόκολο. 

(photo: Κώστας Κωβαίος)
(photo: Κώστας Κωβαίος)

Πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και κρέμα τυριού

Υλικά

  • 500 γρ πένες
  • 1 φιλέτο χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια
  • 6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κότας
  • 100 γρ κρέμα τυριού
  • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν φρέσκο ή 1 κ.τ.γλ. ξερό
  • αλάτι και πιπέρι

 Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Σουρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς.

Παράλληλα ζεματάμε το μπρόκολο, το κρυώνουμε αμέσως ρίχνοντάς το παγωμένο νερό και το σουρώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά, εκτός από το μπρόκολο, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πέννες και τα φιλετάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, δένουμε το φαγητό με την κρέμα τυριού, και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Στο τέλος προσθέτουμε το ζεματισμένο μπρόκολο, πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε πιάτα ραντίζοντας με ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι, και προαιρετικά τριμμένο τυρί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα Κώστα Κωβαίου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'