Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Εύκολη τούρτα κάστανο

της Κικής Τριανταφύλλη ΣυνταγέςΒάσεις για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ, ΓΙΩΤΗΣ Crèmem, εύκολη τούρτα κάστανο, Κουβερτούρα Σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, πουρές κάστανου, Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ, Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, κάστανα

(photo:Shutterstock)
(photo:Shutterstock)

Κάστανο, κρέμα βανίλιας, σαντιγί, σοκολάτα και μπράντι. Η γεύση και τα αρώματά τους σε κάνουν να ονειρεύεσαι χιονισμένα βουνά, βόλτες σε ένα δάσος από καστανιές, και μια ζεστή σοκολάτα δίπλα στο αναμμένο τζάκι. Τι άλλο, λοιπόν, μπορεί να λαχταρήσει κανείς και φέτος μια μέρα γιορτινή; Μια τούρτα κάστανο ισούται με γιορτή μέσα στον χειμώνα, σε περιβάλλει με γλυκιά θαλπωρή χριστουγεννιάτικη, αυτή τη δύσκολη χρονιά που επιβάλλει τόσο διαφορετικές συνήθειες.

Μοιάζει, πράγματι, με υπερπαραγωγή, σας προτείνουμε όμως μια βασική συνταγή που θα τη φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ. Αν θέλετε βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και στολίστε τη με το προσωπικό σας γούστο. Θα τη λατρέψετε, θα τη λατρέψουν και οι δικοί σας. Γίνεται εξάλλου πολύ γρήγορα. Ας μείνει ο χρόνος για τηλεφωνήματα, sms και videocalls. Τα έχουμε ανάγκη φέτος που μας λείπουν τα φιλιά και οι αγκαλιές.

Τούρτα κάστανο

Υλικά

  • 1 συσκευασία Βάσεις για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 1 συσκευασία άγλυκος πουρές κάστανου ή βρασμένα
  • 100 γρ μαρόν γλασέ

Για το σιρόπι

  • 100 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ νερό
  • 1-2 σφηνάκια κονιάκ, μπράντι ή λικέρ
  • Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
  • Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

Για την επικάλυψη

  • 1 κουτί ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 1-2 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πλάκα Κουβερτούρα Σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για ένα λεπτό από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Όταν κρυώσει προσθέτουμε το μπράντι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα κάστανου. Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (Χτυπάμε απλά με το γάλα μέχρι να πήξει.) Προσθέτουμε τον άγλυκο πουρέ του κάστανου και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν. Ρίχνουμε και τα μαρόν γλασέ αφού τα σπάσουμε σε κομματάκια και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν. Βάζουμε το μπολ με την κρέμα κάστανο στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα της σύνθεσης.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την ΓΙΩΤΗΣ Crème με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πυκνή σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα της σύνθεσης.

Σύνθεση. Σε δίσκο σερβιρίσματος τοποθετούμε μία από τις Βάσεις για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ και την καταβρέχουμε με το σιρόπι. Απλώνουμε επάνω λίγο Σιρόπι Καραμέλας ΓΙΩΤΗΣ, την απλώνουμε με μια σπάτουλα και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα κάστανου. Τοποθετούμε τη δεύτερη βάση, πιέζουμε απαλά και επαναλαμβάνουμε κρατώντας μερικές κουταλιές κρέμας. Επαναλαμβάνουμε τοποθετώντας και καταβρέχοντας με σιρόπι και απλώνοντας λίγο σιρόπι καραμέλας. Απλώνουμε από πάνω τις τελευταίες κουταλιές της κρέμας.

Με μια σπάτουλα καλύπτουμε προσεκτικά όλη την τούρτα (επιφάνεια και πλαϊνά) με μπόλικη σαντιγί και τη λειαίνουμε. Βάζουμε την τούρτα για λίγο στο ψυγείο.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είναι χλιαρή. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και απλώνουμε προσεκτικά στην επιφάνεια την λιωμένη (παχύρρευστη) κουβερτούρα αφήνοντας να τρέξει ακανόνιστα στα πλαϊνά ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση χιονιού.

Στολίζουμε την επιφάνεια της τούρτας με τα Σιρόπια Σοκολάτας και Καραμέλας ΓΙΩΤΗΣ δημιουργώντας ένα κυματιστό δεντράκι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Tips

 Εναλλακτικά. Χρησιμοποιείστε ψημένες Βάσεις για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ με γεύση σοκολάτα, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, και ραντίστε τις με σιρόπι και λικέρ σοκολάτα. Ακόμη, αντί για κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιείστε και στη γέμιση ΓΙΩΤΗΣ Crème, και κρατήστε ένα μέρος για επικάλυψη.

 

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'