Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

H γαριδομακαρονάδα του #lockdown

της Κικής Τριανταφύλλη Μαγειρικές ιστορίεςγαρίδες, γαριδομακαρονάδα, #μένουμεσπίτι

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Η έμπνευση ήταν της στιγμής. Ξέρετε, από αυτές που κυλάνε στο Facebook από τον ένα τοίχο στον άλλο σαν σε σκυταλοδρομία.

Ανέβασε λοιπόν η (αγαπημένη) συνάδελφός μας Νέτη Φίλια ένα ωραίο πιάτο με γαρίδες κριθαρότο που έφτιαξε ακολουθώντας τη συνταγή της (αγαπημένης μας) μαγείρισσας Ντίνας Νικολάου, οπότε πάνω εκεί που αναρωτιόμουν τι να μαγειρέψω σήμερα, κλείνω επιτόπου τον υπολογιστή, συμπληρώνω #Β2 (σου τρώει χρόνο αυτό το άτιμο το πρέπει που μας επέβαλλε ο νέος κορονοϊός αλλά από την άλλο σου δίνει χρόνο για να σκεφτείς) και τρέχω για γαρίδες απέναντι στο μαγαζάκι της Κωνσταντίνας με τα κατεψυγμένα.

Μακαρόνια έχω, φρέσκο σκορδάκι και μαϊντανό έχω, ντοματάκια και μπελτέ μηλέικο έχω (και τι θα κάνω όταν μου τελειώσει, σκέφτομαι, αλλά με ξεφοβίζει η σκέψη ότι το ταχυδρομείο λειτουργεί και ο πιστός Μηλιός φίλος Βασίλης Παπικινός θα επιληφθεί του θέματος…). Όλα check λοιπόν, θα γίνει η υπερτέλεια γαριδομακαρονάδα σήμερα. Και έγινε. Βάλτε τη στο πρόγραμμα, είναι εύκολη, είναι νόστιμη, είναι ωραία και το πιάτο μυρίζει θάλασσα.

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Γαριδομακαρονάδα

Υλικά για 2 καλές μερίδες

  • 8 γαρίδες κατεψυγμένες, με το κέλυφος
  • 1 κουτί ντοματάκια ή 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • ½ κτ.σ. μπελτές μηλέικος
  • ½ κεφάλι φρέσκο σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φλ του καφέ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός φρέσκος
  • 1 κ.τ.γλ. μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικό)
  • 250 γρ μακαρόνια

Αφήνουμε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν και τις ξεπλένουμε καλά (κόβω μόνο τα πόδια τους γιατί το κεφάλι έχει τη νοστιμιά).

Σε ένα βαθύ τηγάνι αχνίζουμε με λίγο νερό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όταν εξατμιστεί εντελώς το υγρό ρίχνουμε λάδι και τις σκελίδες του σκόρδου καθαρισμένες και σοτάρουμε.

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Ρίχνουμε πιπέρι, τον μπελτέ και γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι και τη μαρμελάδα, και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να δέσει. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, μετά από μερικά λεπτά με μια λαβίδα τις γυρίζουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμη να βράσουν. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, αντί για βούτυρο τα λαδώνουμε με λίγη από τη σάλτσα, τα ρίχνουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως τη γαριδομακαρονάδα.

(photo: Κική Τριανταφύλλη)
(photo: Κική Τριανταφύλλη)

Σημειώσεις

  • Αχνισμα κρεμμυδιού: Ισως έχετε προσέξει ότι το κάνω πάντα γιατί φεύγει η κάψα του κρεμμυδιού και είναι πιο φιλικό στο στομάχι
  • Μα μαρμελάδα στο φαγητό; Ναι γιατί δίνει αδιόρατη γλύκα στη ντομάτα, αντί για ζάχαρη, αν δεν είναι μήνας Αύγουστος και υπάρχει η υποψία ότι είναι ακόμα ξινή
  • Γαρίδες: Προσοχή δεν θέλουν πολύ βράσιμο γιατί σφίγγει το κρέας τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες