Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ερχεται Καθαρά Δευτέρα και Σαρακοστή, μην ξεχνιόμαστε

της Κικής Τριανταφύλλη ΣυνταγέςΑπόκριες, Σαρακοστή, Καθαρή Δευτέρα, νηστίσιμα, ταραμοσαλάτα, χαλβάς, λαγάνα, γαλακτομπούρεκο, πορτοκαλόπιτα, Καθαρά Δευτέρα

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

Με τη μεγάλη συγκίνηση εξαιτίας τόσων θανάτων πρόσφατα, από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μέχρι τον Γιώργο Κοτανίδη, τόσο απρόσμενοι και οι δύο, και από τις αγαπημένες μας ποιήτριες Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ και Κική Δημουλά, που έφυγαν λίγο πριν από τον ποιητή Γιάννη Δάλλα, και τον Κώστα Βουτσά που τόσο γέλιο μας χάρισε απλόχερα, και όλα αυτά κάτω από τη βαριά σκιά του κορονοϊού, κοντεύουμε να ξεχάσουμε φέτος τα έθιμα που ζωηρεύουν τον χειμώνα.

Ποιος έχει όρεξη τώρα για καρναβάλια και όργια αποκριάτικα κρεατοφαγικά, σπίτι μας περνάμε κατευθείαν στα νηστίσιμα, στα όσπρια και τα λαδερά, κι ας μένουν μόνο λίγες ημέρες μέχρι να αρχίσει επίσημα η νηστεία.

«Πάω να πάρω ταραμά», είπα στη μανούλα μου το πρωί και μου απάντησε λυπημένη «τι τον θέλεις;», δεν έχει όρεξη για γιορτές και πανηγύρια. Αλλά να, έτσι κι αλλιώς τελειώνουν οι Απόκριες, έρχεται η Καθαρά Δευτέρα και η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής, μαζί με την ελπίδα για πιο ανάλαφρες μέρες ανοιξιάτικες και για την συμβολική Ανάσταση της ψυχής μας στο τέλος της.

Στο Bostanistas είμαστε έτοιμοι, έχουμε τις συνταγές μας ταξινομημένες. Για να προετοιμαστείτε πάρτε ιδέες για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας εδώ αλλά και εδώ και οπωσδήποτε εδώ. Κι αν θέλετε μόνο λαγάνα, μόνο ταραμοσαλάτα ή μόνο χαλβά κάντε απλά κλικ πάνω στις λέξεις. Θα βάλω και το γαλακτομπούρεκο γιατί άλλο γλυκό της θαλπωρής για τις τελευταίες ημέρες της Αποκριάς δεν έχω, άντε και μια πορτοκαλόπιτα τώρα που τα πορτοκάλια είναι στις δόξες τους. Κι αν θέλετε να μαγευτείτε και να μαγέψετε τους δικούς σας ακόμη περισσότερο όπου πορτοκάλια βάλτε μανταρίνια και θα με μακαρίζετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'