Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σαλάτα με βασιλικό καβούρι

της Κικής Τριανταφύλλη Μαγειρικές ιστορίεςβασιλικό καβούρι, βινεγκρέτ γκρέιπφρουτ, λάιμ, The Grand by Interni, Grand Hyatt Athens, εστιατόριο, σεφ Θάνος Κακαράς

(photo: Μαργαρίτα Νικητάκη)
(photo: Μαργαρίτα Νικητάκη)

Τι περιμένεις καθώς το ασανσέρ σε ανεβάζει στον όγδοο όροφο ενός ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού; Οπωσδήποτε όχι κάτι λιγότερο από μια θέα εκπληκτική, αφού οι ταράτσες των ξενοδοχείων της είναι ένα από τα μεγάλα ατού της Αθήνας. Πράγματι η θέα από το rooftop του πρόσφατα ανακαινισμένου Grand Hayatt Athens είναι μαγευτική καθώς το βλέμμα γλιστράει από την Ακρόπολη στη λεωφόρο Συγγρού και από κει στη θάλασσα που αστράφτει τις νύχτες σαν μαύρο λουστρίνι.

Ηταν νύχτα όταν ανεβήκαμε στο εστιατόριο The Grand by Interni*, μια νύχτα χλιαρή και χαλαρή, όπως θα ήθελες να είναι όλες οι αθηναϊκές σου νύχτες τα καλοκαίρια. Απολαυστικές.

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

Εξίσου απολαυστικό ήταν το φαγητό και τα γλυκά. Και ξέρετε τι μου άρεσε περισσότερο; Μετά τα ορεκτικά, όπως το σεβίτσε λαβράκι με γλυκοπατάτα και τσιπς λωτού και το μοσχαρίσιο τατάκι με σουσαμένια κρούστα και ροζ πιπέρι, τις εντυπωσιακές σαλάτες, τα ζυμαρικά και το ριζότο που με κάθε μπουκιά σε διακτινίζουν από τη μια πλευρά του πλανήτη στην άλλη, ήρθε ένα λαβράκι στη σχάρα, τόσο υποδειγματικά ψημένο ώστε να διατηρείται ζουμερή η σάρκα του και φίνα η γεύση του, αποδεικνύοντας πόσο αριστοτέχνης είναι ο ψήστης του εστιατορίου.

Με εντυπωσίασε φυσικά και η σαλάτα με το βασιλικό καβούρι και δεν θα μπορούσα να φύγω χωρίς τη συνταγή. Είναι απλή και πεντανόστιμη, ενδείκνυται για καλοκαιρινές βασιλικές βραδιές.

(photo: Μαργαρίτα Νικητάκη)
(photo: Μαργαρίτα Νικητάκη)

Σαλάτα με βασιλικό καβούρι

Υλικά

  • 130 γρ βασιλικό καβούρι            
  • 50ml βινεγκρέτ με γκρέιπφρουτ              
  • 20 γρ αβοκάντο                               
  • 20 γρ μάνγκο                    
  • 20 γρ αγγούρι                  
  • 60 γρ σαλάτα μεσκλάν                 

Για τη βινεγκρέτ γκρέιπφρουτ

  • 500ml χυμό ροζ γκρέιπφρουτ                    
  • 200ml χυμό λάιμ                                              
  • 50ml μέλι                                            
  • 400ml ηλιέλαιο                                
  • Από 1 κ.τ.γλ (2 γρ) αλάτι και πιπέρι                        

Εκτέλεση

Ψήνουμε το βασιλικό καβούρι στη σχάρα και μετά το καθαρίζουμε με ένα ψαλίδι και κρατάμε μόνο την ψίχα.

Κόβουμε σε καρέ ίδιου μεγέθους το αβοκάντο, το μάνγκο και το αγγούρι.

Αναμειγνύουμε  τους χυμούς του γκρέιπφρουτ και του λάιμ με το μέλι και προσθέτουμε το ηλιέλαιο σταδιακά (σαν κορδόνι). Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα πιάτο βαθύ στήνουμε το αβοκάντο, το μάνγκο και το αγγούρι και επάνω τοποθετούμε το καθαρισμένο καβούρι. Προσθέτουμε τη σαλάτα, την οποία έχουμε μαρινάρει προηγουμένως  με τη βινεγκρέτ. Τέλος, ραντίζουμε λάδι κόλιανδρου.

Το εστιατόριο

Το πρώτο πράγμα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στο The Grand By Interni ήταν η υπερυψωμένη πισίνα με τη γυάλινη πρόσοψη -που στιγμιαία σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ενυδρείο-, και την απρόσκοπτη τη θέα στου Φιλοπάππου, στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, πάνω από την επιφάνεια του νερού. Αν μάλιστα την απολαμβάνεις με ένα από τα signature cocktails (με σπιτικά μείγματα και φρέσκα υλικά) της Χριστίνας Φωκά στο χέρι, τόσο το καλύτερο.

(photo: Μαργαρίτα Νικητάκη)
(photo: Μαργαρίτα Νικητάκη)

Η διακόσμηση είναι χαλαρή και funky, με τόνους εξωτικούς και ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικη αλλά σαφώς πιο ανάλαφρη σε σχέση με την (λιτή) πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου. Το concept του urban garden -με την υπογραφή του Interni- δεν περιορίζεται, όμως, στο design. Επεκτείνεται στο μπαρ και στην κουζίνα συνδέοντας τη γεύση και τα ποτά με τη θέα και το περιβάλλον.

Ανάλογη, λοιπόν, είναι και η γαστρονομική πρόταση του εστιατορίου που φιλοδοξεί να καταλάβει μια από τις πρώτες θέσεις του αθηναϊκού top 10.  Μοντέρνο στη βάση του και χωρίς να απομακρύνεται από τη φιλοσοφία των Hyatt, το μενού που υπογράφει ο Θάνος Κακαράς (Executive Chef του Interni Restaurant και των εστιατορίων που διαχειρίζεται ο Όμιλος Interni), είναι ένα εκλεπτυσμένο fusion Μεσογείου, Ασίας και Λατινικής Αμερικής, που αξιοποιεί την πολύτιμη εδώδιμη πρώτη ύλη εμπλουτίζοντάς τη με εξωτικά στοιχεία.

(photo: Μαργαρίτα Νικητάκη)
(photo: Μαργαρίτα Νικητάκη)

*The Grand by Interni, Grand Hyatt Athens, Συγγρού 115, Αθήνα, καθημερινά 13:00 – 23:30  τηλ. κρατήσεων: +302144021208, www.thegrandbyinterni.com

#thegrandbyinterni

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'