Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Καλοκαίρι θες, δεν θες με πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, αμύγδαλα, γραβιέρα και κεράσια

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςσαλάτες, καλοκαιρινές σαλάτες, υγιεινή διατροφή, χαμηλά λιπαρά, συνταγές νόστιμες με λίγες θερμίδες, αντί για βραδυνό, σαλάτα με κεράσια, γραβιέρα, κοτόπουλο φιλέτο, ιδέες για σαλάτα

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Ο καιρός (και όχι τα σημεία των καιρών) είναι η εύκολη λύση στην οποία καταφεύγουν όλοι όσοι  θέλουν  να γράψουν  ένα εισαγωγικό και στερούνται έμπνευσης. Μιας και όλοι περνούν περίοδο πνευματικής ξηρασίας, έχω πέσει και εγώ σε αυτή την λούμπα ουκ ολίγες φορές.

Γκρίνια γιατί δεν έρχεται το καλοκαίρι, γκρίνια γιατί ο χειμώνας είναι βαρύς, γιατί ο άνεμος είναι βορειοανατολικός και όχι νότιος, και γενικά κουβέντα να γίνεται.  Θυμώνω κι εγώ η ίδια με τον εαυτό μου όταν ξεχνιέμαι και γράφω απλά για να γράψω και γι΄αυτό έδωσα υπόσχεση ιερή πως ότι και να γίνει αν δεν έχω να πω κάτι της προκοπής, δεν θα λέω τίποτα.

Μούγκα. Και η συνταγή ξεροσφύρι.

Πριν όμως ο κόκορας λαλήσει τρεις, αθέτησα!

Με τι καρδιά να φτιάξει  κανείς τη σαλάτα  με τα κεράσια και να νιώσει πως ήρθε καλοκαίρι; Αφού δεν ήρθε!

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, κεράσια και γραβιέρα

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ½ κουταλάκι γλυκού κάρι
  • ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 1/3 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο αποξηραμένο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 100 γραμμάρια βαλεριάνα πλυμένη
  • 1 μεγάλη γαλλική σαλάτα πλυμένη και χοντροκομμένη
  • 1 αβοκάντο
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
  • 1 φλιτζάνι κεράσια που τα έχουμε πλύνει και τους έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι
  • 50-100 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη

Για το dressing

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 15 ml ξύδι
  • Το χυμό από  μισό ζουμερό πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο
  • αλάτι

Μέθοδος

Παίρνουμε μια βαθιά σαλατιέρα και βάζουμε μέσα τις πρασινάδες (βαλεριάνα και σαλάτα γαλλική).

Φτιάχνουμε το dressing βάζοντας όλα τα υλικά του μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει με καπάκι. Το ανακινούμε πολύ καλά μέχρι να ομογεννοποιηθεί το μίγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε το κοτόπουλο:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές της σούπας λάδι να κάψει. Σε ένα πιάτο βάζουμε το κομμένο κοτόπουλο με τα μπαχαρικά. Το αλατίζουμε και με τα χέρια μας το ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αλειφθεί με τα μπαχαρικά. Το βάζουμε στο τηγάνι να σοταριστεί πολύ καλά και να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.

Συναρμολογούμε τη σαλάτα ως εξής.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Πάνω από τις πρασινάδες τοποθετούμε το κοτόπουλο, το αβοκάντο που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε κύβους, την τριμμένη γραβιέρα, τα κεράσια και τα αμύγδαλα φιλέ. Καλό είναι να τα τοποθετήσουμε όλα μαζί ανά κατηγορία το ένα δίπλα στο άλλο. Έτσι θα δείχνει πιο όμορφη σε παρουσίαση η σαλάτα μας.

Ανακινούμε για μια τελευταία φορά το dressing μέσα στο μπουκαλάκι ώστε να ομογεννοποιηθεί σε περίπτωση που έχει διαχωριστεί το λάδι από τα υπόλοιπα υλικά και με αυτό περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Την παρουσιάζουμε έτσι στο τραπέζι γιατί είναι πιο εμφανίσιμη και την ανακατεύουμε μπροστά στους καλεσμένους μας!

Καλή επιτυχία! 

Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί το blog Food for Thought

  •  

 

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'