Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ρολάκια σολομού με γουακαμόλε και αγγούρι

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςκαπνιστός σολομός, αγγούρι, γουακαμόλε, αβοκάντο

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

Εχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που έμενα στην Κηφισιά, εν τω μεταξύ το τοπίο έχει αλλάξει οριστικά. Κάποτε μπορούσες να πιες καφέ μόνο στου Βάρσου μετά ήρθε το Musicafe και έγινε επανάσταση, ειδικά τα βράδια έκλειναν οι δρόμοι από τον κόσμο που ερχόταν από όλη την Αθήνα.

Εκείνο το ωραίο καφέ (all day θα το λέγαμε σήμερα) δεν υπάρχει τώρα πια, το κέντρο της Κηφισιάς, όμως, γέμισε με ωραία μαγαζιά κάθε είδους. Και αν κάποτε οι Αθηναίοι ερχόντουσαν εδώ για να πάρουν τον αέρα τους, σήμερα πηγαίνουν για να αλλάξουν παραστάσεις, να φάνε, να πιούν και να διασκεδάσουν σε ωραίο περιβάλλον.

Ένα από τα all day στέκια που έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια είναι και το Arch café eaterie, στην αρχή της Αργυροπούλου. Θαύμασα τις προάλλες τον ιταλικό αέρα που πνέει στη μεγάλη μπάρα του. Συναντηθήκαμε εκεί με τις φίλες μου ένα βράδι στις αρχές του φθινοπώρου, που η δροσιά είχε πέσει για τα καλά στην Κηφισιά. Είχαμε μεγάλη όρεξη, φάγαμε και ήπιαμε πάρα πολύ ωραία.

Σε ένα τέτοιο μέρος, άλλωστε, που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο κατάλογος έχει τα πάντα από μπέργκερ και bao bun (τα πάλευκα ασιατικά ψωμάκια που είναι μεγάλη τάση τελευταία), μέχρι φιλέτα και μακαρονάδες, όλα με ένα άγγιγμα ελληνικότητας αφού ο σεφ του Arch, Σπύρος Γεωργόπουλος παίζει με εμβληματικά ελληνικά προϊόντα και ξένες συνταγές και τεχνικές.

Εντύπωση μου έκαναν τα ρολάκια με σολομό, αγγούρι και γουακαμόλε (Salmon Roulat αναφέρονται στον κατάλογο). Γίνονται πανεύκολα και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας αν τα προσφέρετε για πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι ή σε μπουφέ.

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

Salmon Roulat

Υλικά

  • 3 φέτες αγγούρι κομμένες οριζόντια.
  • 70 γρ καπνιστό σολομό (3 φέτες).
  • 10γρ γουακαμόλε για κάθε ρολάκι σολομού (1 κουταλιά)
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο σε ψιλές φετες
  • ξύσμα μοσχολέμονου (λάιμ)

Κόβουμε τις φέτες του καπνιστού σολομού στο πλάτος που έχουν οι φέτες του αγγουριού, πασπαλίζουμε με ξύσμα μοσχολέμονου (προσέξτε να μην είναι κερωμένο, προτιμήστε βιολογικό), τις ακουμπάμε πάνω στις φέτες του αγγουριού και αλείφουμε την επιφάνειά τους με γουακαμόλε (δείτε τη συνταγή εδώ). Στη συνέχεια τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και σερβίρουμε σε φωλιά από λεπτοκομμένες φέτες αβοκάντο.

[photo: Κική Τριανταφύλλη]
[photo: Κική Τριανταφύλλη]

* Arch café eaterie, αγαπάτε τον καφέ;

Χθες έλαβα ένα mail και σας το προωθώ γιατί το  Arch café eaterie, εκτός από τις μουσικές βραδιές που οργανώνει κατά καιρούς αποφάσισε να μας μάθει τα πάντα για τον καφέ και το ταξίδι του από την φυτεία στο φλιτζάνι μας, πώς μπορούμε να γίνουμε ο barista της παρέας μας, φτιάχνοντας σωστά έναν απολαυστικό καφέ, αλλά και να δοκιμάσουμε πέντε διαφορετικές εξαιρετικές ποικιλίες καφέ.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 6μμ, οι baristi του Arch café eaterie, η  πολυβραβευμένη εταιρεία ΜΟΚΚΑ speciality  coffee και ο Νίκος Ψωμάς σας περιμένουν στο Coffee Tasting Days @ARCH! 

Πρόκειται για μια παρουσίαση για την τέχνη και τις γεύσεις του καφέ με δωρεάν συμμετοχή, που θα συγκεντρώσει εξωτικά χαρμάνια, μυστικά και tips ορθής παρασκευής αλλά και τους εκλεκτότερους κόκκους καφέ στον κόσμο.

Info

  • Arch café eaterie, Αργυροπούλου 1 - 3, Κηφισιά
  • Δηλώστε συμμετοχή στο 210-8080801, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'