Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κράκερς παρμεζάνας: Τα τραγανά μπισκοτάκια που θα αγαπήσετε!

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςκράκερς, κουλουράκια, αλμυρά κουλουράκια, μπατόν σαλέ, εύκολο, γρήγορο γλυκό, νόστιμο κέικ, συνταγές για την παρεά, συνταγές για τσιμπολόγημα, παρμεζάνα, κράκερς με παρμεζάνα, συνοδευτικά για ποτό, συνοδευτικά για κρασί, συνταγές για φοιτητές, συνταγές για πάρτι

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Tα κράκερς παρμεζάνας είναι η μικρή λεπτομέρεια για να κερδίσετε τις εντυπώσεις σε ένα τέλειο γεύμα που θα ετοιμάσετε. Γιατί οι λεπτομέρειες ως γνωστόν κάνουν την διαφορά!

Είναι τραγανά μπισκοτάκια, αλμυρά και πεντανόστιμα, που γίνονται πανεύκολα. Επιπλέον είναι τρομερά εντυπωσιακά. 

Μπορείτε μάλιστα να τα έχετε ετοιμάσει 3 έως 5 μέρες νωρίτερα και να τα φυλάξετε σε κουτί μπισκότων, κατά προτίμηση μεταλλικό.

Τα χρησιμοποιούμε κομματιασμένα αντί για κρουτόν σε πράσινες σαλάτες, πάνω από σούπες βελουτέ, «καρφωμένα» πάνω σε ριζότο ή απλά σαν σνακ με το ποτό σας πριν από το γεύμα.

Γίνονται σε μόλις τρία λεπτά. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε. 

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Κράκερς παρμεζάνας 

Υλικά

  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα 3 υλικά μας. Παίρνουμε το κουταλάκι του γλυκού και φτιάχνουμε πάνω στη λαδόκολλα βουναλάκια παρμεζάνας, αποτελούμενα σε ποσότητα από 2 κουταλάκια του γλυκού το καθένα. Προσέχουμε να είναι το ένα με το άλλο σε απόσταση γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος η παρμεζάνα «απλώνει» και έτσι μπορεί να μας κολλήσει το ένα με το άλλο.

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]
[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα]

Ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να χρυσίσουν. Μόλις λιώσει το τυρί και πάρει χρώμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν τελείως. Αν τα βγάλουμε στο μπαλκόνι θα κρυώσουν μέσα σε 5 λεπτά. Τότε τα ξεκολλάμε από το λαδόχαρτο και τα κρατάμε σε τσίγκινο δοχείο για 3-5 μέρες.

Καλή επιτυχία!

*Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί το blog Food for Thought

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'