Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

H μακαρονάδα της Πέμπτης: Πένες με χρωματιστές πιπεριές και σαφράν

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςμακαρονάδα, χορτοφαγική μακαρονάδα, ζυμαρικά, συνταγές για ζυμαρικά με λαχανικά, γρήγορο φαγητό, φαγητό της παρέας, εύκολο φαγητό για παρέα, χορτοφαγικές συνταγές, μακαροναδες απλές

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Σήμερα πρόκειται να φάμε ελαφριά. Ελαφριά, αλλά πραγματικά πολύ νόστιμα. Μιλάω για μια χορτοφαγική μακαρονάδα που είναι τόσο γευστική και γλυκιά ώστε δεν την συνοδεύω ποτέ με τριμμένο τυρί για να μην επισκιαστούν οι γεύσεις από τις πιπεριές και τον κρόκο Κοζάνης.  Να, κάτι τέτοια φαγητά υπάρχουν και σκέφτομαι ώρες ώρες, τύφλα να έχει το κρέας και τα παράγωγά του (μπέικον, αλαντικά και όλα αυτά τα πολύ ευχάριστα εδέσματα).

Πριν χρόνια λοιπόν, μια φίλη μου, είχε πάει σε ένα εστιατόριο στα Γιάννενα όπου ειδικευόταν στα φρέσκα ζυμαρικά που έφτιαχνε επιτόπου. Έφαγε εκεί μια μακαρονάδα με πολύχρωμες πιπεριές και σαφράν, την οποία προσπάθησε να μου περιγράψει ώστε να την φτιάξω κι εγώ, γιατί ήταν λέει εκπληκτική!!

Μετά από δοκιμές βγήκε αυτό το πιάτο. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο αφού, δεν την έφαγα εγώ  ώστε να γνωρίσω επ΄ακριβώς (ή στο περίπου τέλος πάντων)  τι περιείχε, αλλά είναι ωστόσο μια πολύ ιδιαίτερη εκδοχή για τα ζυμαρικά σας!

Απολαύστε την χωρίς πολλές ενοχές , ειδικά αν αντικαταστήσετε την ελάχιστη κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ που κάνει την ίδια και καλύτερη δουλειά μη σας πω.

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Υλικά:

250 γραμμάρια πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
1 μεγάλη πιπεριά πορτοκαλί
1 μεγάλη πιπεριά κίτρινη
1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ή δύο μικρές λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού κάρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης (σαφράν) σε σκόνη
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο για πιο ελαφρύ
Αλάτι
Πιπέρι
Παρμεζάνα προαιρετικά για το σερβίρισμα

Μέθοδος:

Πλένουμε τις πιπεριές και τους αφαιρούμε τα σπόρια. Τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πιπεριές. Τις σοτάρουμε καλά ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην καούν. Θα χρειαστούν περίπου ένα τέταρτο για να μαλακώσουν καλά όλες.

Μόλις οι πιπεριές είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε το θυμάρι, το κάρι, το σκόρδο λιωμένο, το σαφράν και αλάτι. Ανακατεύουμε να σοταριστεί ελάχιστα και το σκόρδο και να αφήσουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.

Βάζουμε το τηγάνι στην άκρη.

Βράζουμε τα μακαρόνια όπως αναγράφεται στη συσκευασία τους. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό τους σε ένα ποτηράκι. Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα που είχαν βράσει και προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με τις πιπεριές.

Επιπλέον προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ αν προτιμάμε για λιγότερες θερμίδες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αν δείτε ότι χρειάζεται κι άλλο υγρό να γίνουν λίγο πιο κρεμώδη προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν (2-3 κουταλιές της σούπας δηλαδή).

Σερβίρουμε αμέσως ζεστά όπως είναι σε πιάτα και πασπαλίζουμε από πάνω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα αν το επιθυμούμε.

Καλή επιτυχία!!

 

* Η συνταγή είναι από το blog της Χρυσαυγής Μπόμπολα Food For Thought

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'