Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Τσιζκέικ με νουτέλα

της Εύης Σκούρα Μαγειρικές ιστορίεςτσιζκέικ, σπιτική νουτέλα, φουντούκια

Το έχω κάνει πλέον συνήθεια  και κοντά στην ημέρα τον γενεθλίων μου δημοσιεύω ένα γλυκό για να τα γιορτάσω μαζί σας, έστω και από μακριά, έστω και διαδικτυακά. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να σας κεράσω έναν έναν, αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον…  Πέρυσι ήταν η τούρτα λευκής σοκολάτας, ένα γλυκό ιδανικό για το εορταστικό τραπέζι και πρόπερσι η σοκολατένια πάβλοβα με κάστανο. Φέτος είπα να εκμεταλλευτώ την σπιτική νουτέλα που έφτιαξα πρόσφατα και να ετοιμάσω ένα τσιζκέικ με νουτέλα, με λίγο λιγότερες τύψεις από το κανονικό.  Αν, δε,  χρησιμοποιήσετε και τα σπιτικά μπισκότα digestive για να το φτιάξετε, σίγουρα θα είναι λιγότερες!

[photo: Εύη Σκούρα]
[photo: Εύη Σκούρα]

Να σας πω την αλήθεια, με την κούραση που περνάω τελευταίως για να προλάβω να φέρω εις πέρας όλα αυτά με τα οποία ασχολούμαι (σχολή, εργασίες, διάβασμα, blog, και διάφορα άλλα που θα τα πούμε άλλη φορά, 7 ημέρες την εβδομάδα…) δεν νιώθω καθόλου τύψεις όταν θα καθίσω 5 λεπτά να απολαύσω ένα γλυκό από τα χεράκια μου. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου όταν το δοκίμαζα είναι αν θα προλάβω να γράψω την συνταγή για να την δημοσιεύσω αυτή την εβδομάδα! Η  διαστροφή της food blogger!!  

Το cheesecake αυτό, που λέτε, είναι πολύ αέρινο και καθόλου λιγωτικό. Βασίζεται στην πολύ γνωστή συνταγή της Nigella Lawson.  Η μπισκοτένια βάση είναι μια παραλλαγή αυτής που χρησιμοποιώ στο cheesecake με μύρτιλα και δεν την αλλάζω με τίποτα!  Απλά πρόσθεσα λίγα φουντούκια και μια-δυο κουταλιές nutella στο μείγμα και του πήγε μια χαρά. Η κρέμα του είναι πολύ απλή και περιέχει μόνο 3 υλικά. Θα σας διευκόλυνε να χρησιμοποιήσετε μίξερ για να την ανακατέψετε, αλλά αν δεν έχετε κάντε το και με το χέρι. Έξτρα γυμναστική. Ας δούμε την συνταγή:

[photo: Εύη Σκούρα]
[photo: Εύη Σκούρα]

Τσιζκέικ με νουτέλα

Χρόνος προετοιμασίας:   20 λεπτά (συν 3-4 ώρες αναμονής)

Χρόνος μαγειρέματος:  15 λεπτά

Μερίδες:   12

Υλικά

Για την βάση

  • 100 γρ. μπισκότα digestive (7 μπισκότα περίπου)
  • ½ φλυτζάνι (55 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ. βούτυρο καρύδας (ή αγελαδινό), λιωμένο
  • 25 γρ. φουντούκια
  • 2 κουταλιές σπιτική νουτέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα

  • 400 γρ. σπιτική νουτέλα
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. στέβια σε σκόνη (σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1)

Εκτέλεση:

Για την βάση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Βάλτε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο μούλτι και κάντε τα σκόνη.
  3. Σε ένα μπωλ προσθέστε όλα τα υλικά για την βάση και ανακατέψτε τα καλά. Στρώστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 19 εκ. και ψήστε για 12-15 λεπτά. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφού κρυώσει τελείως βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπωλ ή στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα, την σπιτική νουτέλα και την στέβια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βγάλτε την βάση από το ψυγείο και ρίξτε επάνω την κρέμα, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Είναι καλύτερα όμως να την αφήσετε όλη νύχτα.

Σημειώσεις

Δεν χρειάζεται να αφήσετε το τσιζκέικ να σταθεί εκτός ψυγείου πριν το σερβίρετε. Του πάει να είναι κρύο ώστε να μην μαλακώσει πολύ.

Διακόσμησα το τζικέικ με νουτέλα με καραμελωμένα φουντούκια. Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, 50 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη) και 1 κουταλιά νερό. Όταν κοχλάσουν προσθέστε 100 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύοντας συνεχώς καραμελώστε τα. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν (θα ενωθούν μεταξύ τους και θα σκληρύνουν).

Καλοφάγωτο!

*Η Εύη Σκούρα διατηρεί το δίγλωσσο blog The Healthy Cook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'