Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κολοκύθια γεμιστά με τραχανά

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςκολοκυθάκια, τραχανάς, πιπεριές Φλωρίνης

Πόσο γλυκά και τρυφερά είναι τα κολοκύθια το καλοκαίρι!

Κι όταν αυτή η γλυκύτητα και τρυφερότητα δένει με τον παχύρευστο γλυκόξινο τραχανά, τότε έχουμε μια γευστική αρμονία που αξίζει να μπει στο πιάτο.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Είναι ένα πανεύκολο και πάμφθηνο πιάτο, που χορταίνει και ευφραίνει την κοιλία και την ψυχή.

Ανοίγω τα κολοκύθια να γίνουν κύλινδροι και δίπλα στο τηγάνι ξερά κρεμμύδια, σκόρδα, ελαιόλαδο, και αλατοπίπερο καβουρντίζονται.  Μετά από δέκα λεπτά σβήνω την φωτιά, προσθέτω τον τραχανά, και ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο και κολίανδρο  και αφήνω το μίγμα να ηρεμήσει.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Γεμίζω τα κολοκύθια και τοποθετώ σε μεγάλη κατσαρόλα με λίγο νερό, σκεπάζω και αφήνω σε μέτρια φωτιά για μια ώρα.

Έτοιμα! Από ό,τι βλέπετε έχω προσθέσει και δύο πιπεριές Φλωρίνης για πρόσθετη νοστιμιά.

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

Σερβίρω με ολίγο ελαιόλαδο, χυμό από λεμόνι, και φέτα από τον Λακαφώση. Το καλοκαίρι στο πιάτο!

Υπογραφή: Ευλόγιος ο Πέπων

[photo: Νικος Μορόπουλος]
[photo: Νικος Μορόπουλος]

**Ο Νίκος Μορόπουλος διατηρεί το blog Panathinaeos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'