Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Αφράτα μπιφτέκια και το παιχνίδι στη σαλάτα

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςμπιφτέκια, ψητά μπιφτέκια, σαλάτα, γιαούρτι, αγγούρι, ντοματίνια, μαϊντανός, καρότα, εύκολο φαγητό, υγιεινή διατροφή, υγιεινό φαγητό

«Μπιφτέκια και μια σαλάτα» για σήμερα αλλά πώς. Γιατί ακόμα και το πιο προβλέψιμο γεύμα μπορεί να γίνει χάρμα οφθαλμών και γεύσης, αρκεί να έχεις κέφια για λίγο παιχνίδι, λίγη όρεξη να το ετοιμάσεις αλλιώτικα. Δείτε τι εννοώ...

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Για τα μπιφτέκια:

  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι και χοιρινό
  • ½ κ.γ κάρυ
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ ματσκάκι δυόσμο
  • ½ ματσκάκι μαϊντανό
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα

Για τη σαλάτα και τη βάση του πιάτου:

  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • νροματίνια
  • 2 αγγούρια
  • μαϊντανό
  • 2 καρότα

Βάζουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια όλα μαζί σε ένα λεκανάκι και τα μαλάσσουμε μέχρι να γίνουν ένα. Στο ψυγείο για ½ ώρα και ύστερα ψήσιμο στο αντικολλητικό ή, ακόμα καλύτερα, στα κάρβουνα.

Για τη σαλάτα:

Στο πίλερ που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες περνάμε τα καρότα και τα αγγούρια. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Σε ένα πιάτο βάζουμε στη βάση το γιαούρτι, τα μπιφτέκια μας και από πάνω τη σαλάτα. Φίνο γεύμα!

*Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'