Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σολομός της ευκολίας, με σάλτσα κάππαρης και πράσα

της Εύης Σκούρα Συνταγέςσολομός, ψητός σολομός, σολομός με κάπαρη και πράσα, κάπαρη, πράσα, εύκολη συνταγή, υγιεινή διατροφή, υγιεινή συνταγή

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Σήμερα σας παρουσιάζω ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα, από αυτά που μου αρέσει να μαγειρεύω για τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Από αυτά που όποιος τα έχει δοκιμάσει, έχει ενθουσιαστεί. Ψητός σολομός με σάλτσα μαϊντανού – κάπαρης και σοταρισμένα πράσα. Απλά θεϊκό!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει όλοι για τα οφέλη του σολομού. Μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μια γερή καρδιά και διαύγεια νου. Μια εβδομαδιαία πρόσληψη 300 – 400 gr. ψαριού αποτελεί την καλύτερη δικλείδα ασφαλείας για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Και τώρα που είμαι σίγουρη πως σας έπεισα να καταναλώνετε σολομό, ορίστε και η συνταγή:

Ψητός σολομός με σάλτσα κάππαρης και πράσα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά:

  • 6 φιλέτα σολομού, περίπου 150 γρ. το καθένα
  • 10-12 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2-3 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μπαστουνάκια ή κυβάκια
  • ¾ φλυτζανιού κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 φλυτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 1/3 φλυτζανιού + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφαιρέστε την πέτσα από τα φιλέτα σολομού και αλατίστε τα. Σε ένα μαγειρικό σκεύος ρίχνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτετε τα πράσα και τις πιπεριές και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε τους όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε και αφήστε τα στην άκρη.

Σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι ρίξτε την κάπαρη, τον μαϊντανό, το 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε τα τόσο ώστε να σπάσει η κάππαρη. Δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν.

Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα πράσα και τις πιπεριές ανάμεσά τους. Μοιράστε τη σάλτσα κάπαρης πάνω στα φιλέτα και αλείψτε όλο το πάνω μέρος τους. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, καλυμμένα με αλουμινόχαρτο, για 12 λεπτά περίπου. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 6-8 λεπτά.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Σερβίρετε τον ψητό σολομό με σάλτσα κάπαρης και πράσα με ένα ωραίο λευκό κρασί και απολαύστε το!

* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'