Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Καρμπονάρα, η αυθεντική (;)

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςμακαρόνια, μακαρονάδα, καρμπονάρα, καρμπονάρα με αυγό, εύκολη καρμπονάρα, μπέικον, παρμεζάνα

Όταν πρόκειται να μιλήσω για αυθεντικότητα, τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Όλοι όσοι ξύνουν τα νύχια τους για καβγά, παίρνουν θέσεις μάχης. Δεν θα μπω όμως σε ξένα χωράφια. Επιτρέψτε μου. Μια Ελληνίδα που μιλάει για αυθεντική ιταλική συνταγή, είναι σαν να πατάει σε αναμμένα κάρβουνα κι εγώ έχω μάθει πως τα κάρβουνα χρειάζονται μόνο για τα παϊδάκια.  

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Παρακαλώ απολαύστε την καρμπονάρα μόνο με αυγά, χωρίς κρέμες, έτσι όπως την φτιάχνω στο σπίτι μου, στην ελληνική μου οικογένεια και μην πυροβολείτε τη μαγείρισσα! Αν μη τι άλλο, γιατί θα την ξαναχρειαστείτε!

Καρμπονάρα, η αυθεντική (;)

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια σπαγκέτι
  • 150 γραμμάρια μπέικον χοντροκομμένο ή πανσέτα καπνιστή ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά φρέσκα και βιολογικά (κατά προτίμηση), σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν
  • αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος:

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Βάζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Όση ώρα βράζουν, σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον μέχρι να ροδίσει καλά.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη, σαν να φτιάχνουμε ομελέτα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, παίρνουμε νερό από τα μακαρόνια που βράζουν με μια κουτάλα σερβιρίσματος οσπρίων και ρίχνουμε μέσα στα αυγά το νερό, αργά – αργά, χτυπώντας ταυτόχρονα και συνεχώς τα αυγά ώστε να μη βράσουν.

Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα των αυγών και της παρμεζάνας κατ' αυτό τον τρόπο 2 κουτάλες με νερό.

Τα μακαρόνια είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε (κρατώντας λίγο από το νερό τους μήπως και χρειαστεί) και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Έχουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο προς χαμηλό. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και κατευθείαν ανακατεύουμε με πολύ έντονες και γρήγορες κινήσεις, ώστε να πήξει η σάλτσα αλλά να μη βράσει το αυγό.

Δοκιμάζουμε στο αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηχτή η σάλτσα μας και την θέλουμε λίγο πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Σερβίρουμε κατευθείαν πασπαλίζοντας με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί, εδώ και 7 χρόνια, το food blog Food for Thought.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'