Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Φαντασία στις σαλάτες: αγγούρι και μοσχολέμονο

της Εύης Σκούρα Συνταγέςσαλάτα, αγγούρι, λεμόνι, κόλιανδρος, μαϊντανός, υγιεινή σαλάτα, υγιεινή διατροφή

Ψάχνετε μια σαλάτα λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα, αλλά με απλά υλικά; Και θέλετε να έχει και ελάχιστες θερμίδες; Διαβάζετε τη σωστή ανάρτηση! Αυτή η σαλάτα με αγγούρι φρέσκο κόλιανδρο και χυμό από μοσχολέμονο (lime) είναι σούπερ διαιτητική και παρόλο που τα υλικά της είναι ελάχιστα και πολύ απλά, είναι ιδανικός συνδυασμός για να συνοδέψετε ψητό κρέας. Αν πάλι την συνοδέψετε με στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, έχετε ένα δροσιστικό και ελαφρύ βραδινό γεύμα. Είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνη C.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Η ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά δίνει μια αρκετά πικάντικη νότα στο dressing της σαλάτας. Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, χρησιμοποιήστε μικρότερη ποσότητα. Ο συνδυασμός με τον χυμό από το μοσχολέμονο, σου φέρνει στο μυαλό γεύσεις ανατολής. Ο φρέσκος κόλιανδρος έχει φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, αντικαταστήστε τον με μαϊντανό. Το δοκίμασα και του ταιριάζει. Ομολογώ ότι με τον κόλιανδρο μου άρεσε περισσότερο.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Σαλάτα με αγγούρι, φρέσκο κόλιανδρο και μοσχολέμονο

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 5 μικρά αγγουράκια ή 2 μεγάλα
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό μοσχολέμονου
  • 2 κόκκινες πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Κόψτε τα αγγουράκια σε πολύ λεπτές φέτες. Αν έχετε μαντολίνο, χρησιμοποιήστε αυτό, διαφορετικά με ένα κοφτερό μαχαίρι θα έχετε πολύ καλό αποτέλεσμα. Βάλτε τα στη σαλατιέρα σας.

Προσθέστε τον  ψιλοκομμένο κόλιανδρο (ή τον μαϊντανό). Φτιάξτε το dressing αναμιγνύοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Εγώ, αντί για σύρμα, χρησιμοποιώ ένα γυάλινο βάζο. Ρίχνω όλα τα υλικά μέσα και το κουνάω σαν σέικερ. Το dressing ετοιμάζεται σε μισό λεπτό! Ρίξτε το dressing στο μπωλ με τα λαχανικά και ανακατέψτε τα καλά.

Είναι καλύτερα να αφήσετε τη σαλάτα με αγγούρι, φρέσκο κόλιανδρο και μοσχολέμονο να μαριναριστεί στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Έχετε όμως στον νου σας, πως έτσι οι γεύσεις θα γίνουν πιο έντονες.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Γι’ αυτό προσέξτε με αυτές τις πιπερίτσες! Και μη ξεχάσετε να την αφήσετε να ξεπαγώσει λίγο πριν την σερβίρετε.

* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'