Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Αλμυρά λουκουμαδάκια με μαρμελάδα τομάτας, Kastri Bistro

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςλουκουμαδάκια, τυρομπουκιές, Μετσοβόνε, ταλαγάνι, χαλούμι, φέτα, finger food, ορεκτικό, βότανα, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ, Kastri Bistro, εστιατόριο, μαρμελάδα ντομάτας

To φαγητό στο Kastri Bistro είναι μια μοναδική απόλαυση. Γιατί το περιβάλλον του ωραίου εστιατορίου, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Domotel Kastri, αποπνέει μια μοναδική γαλήνη και γιατί ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος μαγειρεύει καταπληκτικά, τόσο πιάτα υψηλής γαστρονομίας όσο και comfort food. Την τελευταία φορά που φάγαμε εκεί με εντυπωσίασαν αυτά τα λουκουμαδάκια. Είναι το τέλειο ορεκτικό ή finger food, αν έχετε καλέσει φίλους για ένα κρασί. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Στο Kastri Bistro τα σερβίρουν με αφρό μαστίχας αλλά δεν είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι. Το αφήνουμε λοιπόν.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Υλικά

Για τους λουκουμάδες:

  • 400 γρ. ταλαγάνι ή χαλούμι
  • 350 γρ. μετσοβόνε
  • 250 γρ. φέτα
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 250 ml. γάλα
  • φρέσκα αρωματικά βότανα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα χοντροτριμμένα τυριά, τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε. Με ένα κουτάλι κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα ρίιχνουμε σε καυτό σπορέλαιο (170°C) και τηγανίζουμε για 1-1 ½ λεπτό. Εναλλακτικά, και για πιο όμορφο αποτέλεσμα οπτικά, πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια, τα πανάρουμε με λίγη αποξηραμένη ψίχα ψωμιού και στη συνέχεια τηγανίζουμε.

Υλικά για τη μαρμελάδα τομάτας:

  • 25 ml ελαιόλαδο 
  • 35 γρ ξερό κρεμμύδι 
  • ½ σκελίδα σκόρδο 
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκες μπλανσαρισμένες-ξεσποριασμένες 
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • ½ μικρό λεμόνι, χυμός
  • λίγο πελτέ ντομάτας (αν επιθυμούμε πιο έντονο χρώμα)
  • γαρύφαλλο
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο σκόρδο για το άρωμα (ή εξαρχής χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο).

Προσθέτουμε τις φρέσκες τομάτες κομμένες κονκασέ, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για αρκετή ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τελειώνουμε τη μαρμελάδα ντομάτας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αρκετό ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'