Πίτσα Βέρντε: καλοκαιρινή, κολοκυθένια, νόστιμη
Το σημερινό πιάτο είναι μία από τις απολαύσεις του καλοκαιριού. Η «πράσινη πίτσα», με κολοκύθια, λιαστές ντομάτες, μυρωδικά και ολίγα τυριά.
![Photo: Νίκος Μορόπουλος](resources/2016-06/capture-thumb-large.jpg)
Το μυστικό; Το καλό «στύψιμο» του τριμμένου κολοκυθιού, ώστε να μη γίνει η πίτσα σούπα. Αλλά τι θα ήταν το μαγείρεμα χωρίς έστω ένα κάποιο ρίσκο;
![Photo: Νίκος Μορόπουλος](resources/2016-06/dough-thumb-large.jpg)
Ξεκινάμε, όπως πάντα, από ένα λαχταριστό σπιτικό χειροποίητο ζυμάρι.
![Photo: Νίκος Μορόπουλος](resources/2016-06/zucchini-thumb-large.jpg)
Τρίβουμε τα κολοκύθια και μετά προσθέτουμε αλάτι για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της αφυδάτωσης. Ψιλοκόβουμε λιαστές ντομάτες και προσθέτουμε δύο τυριά, ένα κίτρινο κι ένα άσπρο. Σήμερα έβαλα έμενταλ Αυστρίας και γιδίσιο τυρί.
Προσθέτουμε μυρωδικά του κήπου: δενδρολίβανο, φρέσκια ρίγανη και δυόσμο.
Λίγο τσίλι, λίγο αλάτι κι είμαστε έτοιμοι.
![Photo: Νίκος Μορόπουλος](resources/2016-06/cheese-thumb-large.jpg)
Στύβουμε πολύ καλά σε μια πετσέτα κουζίνας το τριμμένο κολοκύθι, για να αποβάλει τα πολλά νερά και απλώνουμε στη ζύμη.
![Photo: Νίκος Μορόπουλος](resources/2016-06/ready_to_bake-thumb-large.jpg)
Διακοσμούμε με ντοματίνια και ψήνουμε για 25 λεπτά σε φούρνο 225 βαθμών.
![Photo: Νίκος Μορόπουλος](resources/2016-06/baked-thumb-large.jpg)
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Η βάση είναι τραγανιστή, το κολοκύθι ζουμερό, πεντανόστιμο και γεμάτο ευωδίες από τα μυρωδικά και τη διακριτική παρουσία των τυριών.
![Photo: Νίκος Μορόπουλος](resources/2016-06/served1-3-thumb-large.jpg)
Προσοχή! Δεν χρειάζεται πολύ τυρί, ίσα ίσα να αρτισθεί το πιάτο χρειάζεται. Μια παγωμένη μπύρα είναι ό,τι πρέπει για συνοδεία, αλλά κι ένα ασύρτικο δεν θα πήγαινε άσχημα!
*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog ΕΥΩΧΙΑ