Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κεράσια και λάιμ με πάγο στο μπλέντερ

της Εύης Σκούρα Συνταγέςκεράσια, λάιμ, χυμός, δροσερό ποτό, δροσερός χυμός, εύκολος χυμός, χυμός με κεράσια, χυμός με λάιμ, καλοκαίρι, καλοκαιρινός χυμός

Τα κεράσια είναι σίγουρα σημάδι πως το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά. Είναι εδώ με τα όλα του, τις ζέστες του, τους καύσωνές του. Κι εμείς τι άλλο να κάνουμε, από το να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να δροσιστούμε. Νόστιμους κατά προτίμηση! Αυτόν τον πανεύκολο χυμό με κεράσια και λάιμ θα τον λατρέψετε! Πρώτον γιατί είναι τόσο νόστιμος και δροσιστικός και δεύτερον γιατί είναι γρήγορος. Για το χρώμα και τη μυρωδιά δεν σας λέω τίποτα άλλο. Θα τα διαπιστώσετε μόνοι σας.

photo: Εύη Σκούρα
photo: Εύη Σκούρα

Τα ζουµερά κεράσια είναι ένας από τους πιο ωφέλιµους καρπούς που δρουν προστατευτικά για την καρδιά µας, ενώ έχουν και έντονη αντιοξειδωτική δράση. Θεωρούνται μάλιστα ιδανική τροφή για τα άτοµα που ταλαιπωρούνται από αρθριτικά και ρευµατισµούς, αλλά και πέτρες στα νεφρά και κυστίτιδες. Τα κεράσια είναι πολύτιµος σύµµαχος σε περιόδους δίαιτας, γιατί οι υδατάνθρακες που περιέχουν ικανοποιούν την ανάγκη µας για γλυκό, χωρίς να προσδίδουν πολλές θερµίδες. Το λάιμ είναι πιο όξινο από το λεμόνι, αλλά και τα δύο έχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ. Αυτό που χρειάζεται λίγο χρόνο (10 λεπτά περίπου), είναι να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Πρέπει να έχετε στον νου σας είναι πως είναι καλύτερα να τον καταναλώσετε την ίδια μέρα, γιατί την επόμενη ίσως να έχει βγει η πικράδα από τη φλούδα του λάιμ - την ρίχνετε κι αυτή μέσα στο μπλέντερ. Αν και δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να περισσέψει...

Δροσιστικός χυμός λάιμ με κεράσια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 4-5

Υλικά:

  • 3 φλυτζάνια κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 2 λάιμς, κομμένα σε τέταρτα
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • ¾ φλυτζανιού ζάχαρη, στέβια, μέλι, ή όποιο άλλο γλυκαντικό προτιμάτε (εγώ χρησιμοποίησα ζάχαρη)
  • πάγο
  • λίγα κεράσια και μερικές ροδέλες λάιμ για να διακοσμήσετε τα ποτήρια σας

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τα κεράσια, τη ζάχαρη και 2 φλυτζάνια νερό στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ. Προσθέτετε το 1 λάιμ κομμένο σε τέταρτα και την ψίχα του δεύτερου, αφαιρώντας την φλούδα με ένα μαχαίρι. Πετάτε τη φλούδα.

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πολτοποιηθούν. Σουρώνετε τον χυμό και προσθέτετε το υπόλοιπο νερό μέσα από το σουρωτήρι. Σερβίρετε κρύος με παγάκια, ή χωρίς.

Σημειώσεις:

  • Αν δεν πιείτε τον χυμό σας με πάγο, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα.
  • Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά υποθέτω πως θα είναι το ίδιο απολαυστικός αν χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό. Αν το δοκιμάσετε, ενημερώστε με στα σχόλια για το αποτέλεσμα!
  • Δοκιμάστε τον χυμό λάιμ με κεράσια και στα κοκτέιλ σας, προσθέτοντας λίγη βότκα ή τεκίλα.

* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύης Σκούρα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'