Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Το πιο γρήγορο λικέρ: με ρακί και φράουλες

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςλικέρ, ρακί, φράουλες, ζάχαρη, λεμόνι, σπιτικά λικέρ, εύκολο λικέρ, εύκολη συνταγή

[mckaig@Flickr]
[mckaig@Flickr]

Και τι δεν κάνεις με τα λικέρ!

Πέρα από τη χαρά της ετοιμασίας, γιατί είναι απλούστατα να τα φτιάξεις στο σπίτι, μπορούν να συνοδεύσουν γλυκά, να σερβιριστούν ως χωνευτικά, να εμπλουτίσουν ροφήματα και κοκτέιλ, να νοστιμέψουν σαλάτες!

Εμπρός στην κουζίνα, λοιπόν,..

Ποιος είπε ότι δεν προλαβαίνετε μέχρι το Πάσχα να φτιάξετε ένα σπιτικό λικεράκι με ρακί και φρέσκες φράουλες;

[photo: Εύα Παρακεντάκη]
[photo: Εύα Παρακεντάκη]

Λικέρ φράουλα

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • ½ κιλό ρακί
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 2 φλούδες λεμόνι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τις φράουλες σε ένα βάζο και προσθέτουμε τη ρακί και τις φλούδες του λεμονιού.

Κουνάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο. Για τις επόμενες πέντε μέρες, κουνάμε το βάζο έτσι ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Την πέμπτη μέρα, και αφού οι φράουλες έχουν χάσει εντελώς το χρώμα τους, σουρώνουμε 3-4 φορές με τουλπάνι.

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'