Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ομελέτα με τυρί, ντοματίνια και σχοινόπρασο

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςομελέτα, ντοματάκια, σχοινόπρασο, έμενταλ, τυρί, κασέρι

Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνω, αλλά τώρα τελευταία, κάθε φορά που έρχεται η φίλη μου η Κατερίνα στο σπίτι, φαγητό δεν υπάρχει. Όπως τότε που είμαστε φοιτήτριες και στο ψυγείο μας είχαμε μόνο αυγά, λίγο τυρί και στο ντουλάπι μακαρόνια. Άφθονα. Φτιάχνω λοιπόν κάτι πρόχειρο. Και τι πιο απλό από μια ομελέτα ωραία στη γεύση και στο μάτι.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Βάζω στο τηγάνι λίγο λάδι και ελάχιστο βούτυρο (για τη μυρωδιά), πλένω και κόβω στη μέση μερικά ντοματάκια. Μόλις κάψει το λάδι με το βούτυρο, ρίχνω στο τηγάνι τα ντοματάκια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα αφήνω να σοταριστούν για μερικά λεπτά και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ χτυπάω δύο αυγά (αν θέλεις προσθέτεις περισσότερα αλλά σε μας από ένα είναι αρκετό) με 2 κουταλιές νερό ελάχιστο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Προσθέτω 1 φλυτζάνι ελβετικό τυρί έμενταλ ή όποιο άλλο σχετικά μαλακό κίτρινο τυρί υπάρχει στο ψυγείο (π.χ. κασέρι) και αδειάζω το μείγμα πάνω από τα ντοματάκια. Ρίχνω και λίγο σχοινόπρασο χωρίς να το κόψω και αφήνω την ομελέτα να πήξει και να ροδίσει από κάτω. 

Αυτό ήταν όλο. Με δύο φέτες χωριάτικο ψωμί και μπόλικη πράσινη σαλάτα χορταίνεις μια χαρά το μεσημέρι ή το βράδυ, αν δεν θέλεις να φας πολύ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'