Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ατομικά cheesecake με φρούτα εποχής

της Ξανθής Μπαξεβάνη Συνταγέςγλυκά, επιδόρπιο, cheesecake, μπισκότα, τυρί κρέμα, γιαούρτι, μέλι, μαρμελάδα, φρούτα

Θέλω να φτιάχνω γλυκά αλλά σε μικρές ποσότητες, διαφορετικά ή θα κερνάω όλη τη γειτονιά ή κάποια ποσότητα θα καταλήγει στα σκουπίδια. Έτσι όταν ξεφυλλίζοντας κάποια περιοδικά είδα κάποιες προτάσεις για ατομικά cheesecake, αναφώνησα χαρούμενη: αυτό είναι για μένα. Η βασική ιδέα δεν αλλάζει πολύ, απλά φτιάχνεις μικρές ποσότητες υλικών, όταν θέλεις τα σερβίρεις σε ποτήρι ή σε βαζάκι και απολαμβάνεις φρέσκο γλυκό. Αυτή τη φορά έγινε με φρέσκα raspberry που τυχαία βρήκα σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ. Μπορούν να αντικατασταθούν με φράουλες ή και βερίκοκα όταν έρθει η εποχή τους.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Ατομικά cheesecake

Για 4 άτομα

Συστατικά

  • 6 μπισκότα digestive
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας μέλι ανθέων
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα ή φραγκοστάφυλλο
  • 150 γρ. raspberry

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το γιαούρτι και δυο κουταλιές από το μέλι. Ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν. Πλένουμε τα φρούτα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Σε ποτήρια ή σε βαζάκια συναρμολογούμε το γλυκό. Βάζουμε κάτω κάτω το ¼ του μπισκότου και συνεχίζουμε με το μείγμα τυριού-γιαουρτιού. Μοιράζουμε σε όλα από μια κουταλιά μαρμελάδα και αραδιάζουμε από πάνω τα φρούτα. Περιχύνουμε τα φρούτα με το υπόλοιπο μέλι. Αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις:

  • Τα φρούτα μπορεί να είναι φράουλες, φρούτα του δάσους ή και βερίκοκα ώριμα κομμένα σε κομμάτια μικρά.
  • Ανάλογα προσαρμόζουμε και τη μαρμελάδα που θα βάλουμε.
  • Για τα κόκκινα φρούτα προτιμήστε μια κόκκινη μαρμελάδα.
  • Για τα βερίκοκα μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο.
  • Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε έτοιμο μείγμα τυριού-γιαουρτιού στο ψυγείο και να συνθέτουμε το γλυκό (όχι βέβαια για πολλές μέρες).
  • Το μέλι που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι αρκετά ρευστό.

*Η Ξανθή Μπαξεβάνη διατηρεί το blog Συνταγές της Ασπρούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ξανθής Μπαξεβάνη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'