Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Γλυκοκαυτερή μους με λευκή σοκολάτα

της Gourmelita Συνταγέςγλυκά, μους, mousse, λευκή σοκολάτα, τζίντζερ, φουντούκια, Χριστούγεννα

Ένα πανεύκολο, βελούδινο και αρωματικό γλυκό για τις μέρες των γιορτών που έρχονται. Χρειάζονται δύο μόνο υλικά για να φτιαχτεί αυτή η mousse και μπορείτε να παίξετε με τις γαρνιτούρες της, όπως και με τη γεύση της. Το καραμελωμένο τζίντζερ που σας προτείνω να προσθέσετε μέσα ταιριάζει απίστευτα και δίνει μια πιπεράτη νότα στη γλυκιά γεύση της λευκής σοκολάτας. Μπορείτε να το προσθέσετε και μόνο σαν γαρνιτούρα όμως, όπως και το κροκάν φουντουκιού, που φτιάχνεται και αυτό γρήγορα. Σαν διακόσμηση στη mousse δημιουργεί πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Το δικό μου καραμελωμένο τζίντζερ το βρήκα στα Era Nuts, όπως και τα φουντούκια. Παλαιότερα δεν υπήρχε το τζίντζερ σε αυτήν την μορφή στην ελληνική αγορά αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει σε όλα σχεδόν τα καταστήματα με ξηρούς καρπούς. 

Υλικά:

  • 1½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 170 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2-3 κομμάτια καραμελωμένο τζίντζερ

Οδηγίες:

Κόβουμε το τζίντζερ σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Αλέθουμε στο μίξερ τα φουντούκια μας.

Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια, μαζί με ¼ της κούπας από την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά σε μια πηχτή κρέμα. Εναλλακτικά, εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, τα λιώνουμε προσεκτικά σε ένα μπρίκι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι ενώνουμε τα φουντούκια με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω από χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη εντελώς. Το μείγμα θα είναι καφέ. Απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας με ένα κουτάλι, κάνοντάς το όσο πιο λεπτό γίνεται. Αφήνουμε να κρυώσει και, όταν είναι έτοιμο, τοποθετούμε άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί από πάνω και το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια με ένα βαρύ αντικείμενο.

Λίγα λεπτά πριν κρυώσει το μείγμα της λευκής σοκολάτας χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Θέλουμε να έχει μαλακές “κορφές”, οπότε μη την παραχτυπήσετε. Ενώνουμε τη μισή με τη λευκή σοκολάτα και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη και με απαλές κινήσεις την ενώνουμε και αυτήν. Θα έχουμε μια απαλή μους. Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε πολύ απαλά.

Τοποθετούμε με ένα κουτάλι σε 6 περίπου σκεύη της προτίμησής μας, γαρνίρουμε εάν θέλουμε με κομματάκια τζίντζερ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια του κροκάν πριν σερβίρουμε.

* Η συνταγή είναι από το blog της Gourmelita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Gourmelita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'