Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Χοιρινό με πρασοσέλινο: βάλε κατσαρόλα

της Μαρίας Τσιλοπάνου Συνταγέςκρέας, χοιρινό, καρότα, πράσο, σέλινο, σελινόριζα, αυγολέμονο, Χριστούγεννα

Φαγητό σαλτσερό και χειμωνιάτικο, οι περισσότεροι το θεωρούν δύσκολο ή χρονοβόρο μα το αδικούν. Είναι το σαλτσερό πιάτο των Χριστουγέννων, χορταστικό και παραδοσιακό, ό,τι πρέπει για τα εορταστικά τραπέζια των ημερών. Όλη του η μαστοριά βρίσκεται στο αυγολέμονο που προστίθεται στο τέλος.

Για 6 μερίδες:

Παίρνουμε το κρεατάκι μας και το τσιγαρίζουμε καλά. Τρίβουμε 2 κρεμμύδια στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν με το κρεατάκι μας. Σβήνουμε με λίγο κρασί και, όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό ώσπου σχεδόν να καλυφθεί το κρέας.

Η φωτιά χαμηλώνει στο μισό και περιμένουμε να γίνει το κρεατάκι. Λίγο πριν είναι έτοιμο, ρίχνουμε κομμένα σε μπαστούνια πέντε καρότα. Βράζουμε νερό και κόβουμε τα πράσα μας σχεδόν σαν δάχτυλο χεριού (9 πράσα), το σέλινο και τη σελινόριζα και βάζουμε τα πράσα και το σέλινο, χωρίς τη ρίζα, να βράσουνε για 3 λεπτά. Παίρνουμε στραγγιστή κουτάλα και τα βγάζουμε τοποθετώντας τα ομοιόμορφα στην κατσαρόλα με το κρεατάκι μας και οπωσδήποτε δεν ξεχνάμε τη σελινόριζα.

Όταν γίνουν τα λαχανικά μας, παίρνουμε 2 κρόκους αυγού - καλύτερα να είναι τα αυγά φρέσκα - και 1 λεμόνι και κάνουμε αυγολέμονο χτυπώντας πολύ καλά. Παίρνουμε στη συνέχεια ζουμάκι από το φαΐ μας και το ενσωματώνουμε στο αυγολεμονο σιγά-σιγά. Μετά, όπως είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε πολύ καλά την κατσαρόλα με τα χέρια κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

Αλατάκι και πιπέρι όταν ρίχνουμε τα λαχανικά, ξέχασα να πω...

Καλή επιτυχία και αν το κάνετε με αγάπη θα βγει νόστιμο και καλομαγειρεμένο!

*Η Μαρία Τσιλοπάνου είναι φίλη αναγνώστρια του bostanistas.gr και με τον Φίλιο Σκούρα διατηρούν το σνακ μπαρ-καφέ-ντελικατέσεν Rosemary στη Χώρα της Σκοπέλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'