Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Στο γραφείο: φακές σαλάτα & ψωμί με σολομό

του Κώστα Τσαούση Συνταγέςμεζές, κολατσιό, φακές, σαλάτα, άνηθος, ψωμί, σολομός

Τα ωραία και απολαυστικά γεύματα είναι τα γρήγορα, εύκολα και απλά – αυτά που μπορούν να γίνουν και στο γραφείο σε ένα διάλλειμα της δουλειάς αρκεί να εξασφαλισθούν εκ των προτέρων οι... μεταφορές από το σπίτι. Το κάνω συχνά – το προτιμώ. Δίνει μια άλλη αίσθηση αστικής πολυτέλειας. Ξεκλέβεις χρόνο, κλείνεις τηλέφωνα και ασχολείσαι μόνο με το πιάτο σου – τα υλικά, τις μίξεις, τη διακόσμηση.

photo: Κώστας Τσαούσης
photo: Κώστας Τσαούσης

Ας αρχίσουμε: Βρασμένες φακές υπάρχουν πάντα στο ψυγείο και είναι εύκολο να φτάσουν στο γραφείο. Το βασικό συστατικό της σαλάτας μας. Οι φακές θα αναμειχθούν με φρέσκα χορταρικά και μυρωδικά (προτιμώ άνηθο, μαϊντανό και μυρώνια) και μια ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά. Αλάτι, ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσαμικού (προτιμώ εκείνη με το σύκο). Ένα καλό ανακάτεμα και η σαλάτα είναι έτοιμη.

Τη σαλάτα την συνοδεύω με μια φέτα από ψωμί ολικής άλεσης (προτιμώ τα αργής ωρίμανσης) με μπόλικο καπνιστό σολομό. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το ψωμί μαζί με τον σολομό τα αφήνουν όλα πίσω τους. Λίγα μυρώνια στην... πρόσοψη και φύγαμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Τσαούση

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'