Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Κότσι χοιρινό με ένα μάτσο βότανα

της Μαρίνας Μαυρομάτη Συνταγέςκότσι, κότσι στον φούρνο, κότσι χοιρινό, βότανα, πατάτες, εύκολη συνταγή

[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη]
[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη]

Είναι το πιο οικονομικό ψητό, νοστιμότατο και κάθε χρόνο κερδίζει το χαμένο μέχρι πρόσφατα έδαφος, μπαίνει σε όλο και περισσότερους φούρνους.

Τραγανή πετσούλα και τρυφερή σάρκα, η σημερινή συνταγή είναι εύκολη όχι όμως γρήγορη αφού το κότσι χρειάζεται περίπου 3 ώρες ψήσιμο ώστε να γίνει μαλακό και να αποχωρίζεται εύκολα το κόκκαλο.

Όλη η νοστιμιά βρίσκεται στο μίγμα Herbes de Provence: θρούμπι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη αποξηραμένα και ανακατεμένα για να νοστιμίζουν τα ψητά.

Θα το βρείτε με αυτή την ονομασία στα περισσότερα μπαχαράδικα αλλά μπορείτε να το ετοιμάσετε κι εσείς μπερδεύοντας τα αποξηραμένα βότανα που αγαπάτε.

Χοιρινό κότσι στη λαδόκολλα

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 κότσι χοιρινό
  • 500 γραμμ. μικρές πατατούλες για ψητό
  • ½ φλιτζ. ζωμό κρέατος
  • 3 κ.γ. Herbes de Provence
  • αλάτι και πιπέρι

Πλύντε πολύ καλά τις πατατούλες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους. Αλατοπιπερώστε το κρέας, πασπαλίστε το με τα αρωματικά και πιέστε με τις παλάμες σας ώστε να κολλήσουν στο κρέας. Πάρτε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί φούρνου, απλώστε το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά και τσαλακώστε το ώστε να σχηματίσετε μια φωλιά.

Βάλτε στο κέντρο τους τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και περιχύστε με τον ζωμό. Βάλτε ανάμεσά τους το κρέας και τυλίξτε καλά τη λαδόκολλα γύρω τους αλλά μη την σφίγγετε πολύ. Βάλτε το πακετάκι με τη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.

Ψήστε στους 220°C για 3 ώρες. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Ανοίξτε με προσοχή τη λαδόκολλα ώστε να μη καείτε από τον ατμό. Σερβίρετε αμέσως. Συνοδέψτε το με μια πράσινη σαλάτα ή και κάποια αλοιφή, όπως τυροκαυτερή ή ρώσικη.

*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il laboratorio di Marina

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίνας Μαυρομάτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'