Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Μήλα στον φούρνο, γλυκό στο άψε-σβήσε

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςγλυκά, μήλα, ζάχαρη, κανέλα, σιρόπι, βούτυρο, φούρνος

Αν επιθυμήσετε ή χρειαστείτε γλυκό από το πουθενά και χωρίς έξοδα, επιστρατεύστε τούτη τη συνταγή μου για μήλα στον φούρνο: δεν χρειάζεστε παρά κάμποσα μήλα (τα στάρκιν και οι ρενέτες είναι μια χαρά), ζάχαρη και λίγο βούτυρο.

photo: Αμαλία Λογαρά
photo: Αμαλία Λογαρά

Χρησιμοποιήστε όσα μήλα θέλετε. Αφού τα πλύνετε καλά, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε, βγάλτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και τα εσωτερικά περιττά. Βάλτε τα μήλα σε ένα ταψί να τα χωράει ακριβώς. Γεμίστε καλά τις τρύπες με μαύρη ζάχαρη.

Ρίξτε στο ταψί νερό να φτάσει λίγο πιο κάτω από τη μέση των μήλων. Ρίξτε το με προσοχή ώστε να μην παρασυρθεί η ζάχαρη και βγει από τις τρύπες. Πασπαλίστε με μοσχοκάρυδο τριμμένο και μπόλικη κανέλα (τους πάει πολύ).

Καλύψτε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε μέτριο (προς δυνατό) φούρνο για 45 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και γυρίστε με προσοχή τα μήλα ανάποδα. Ψήστε μισή ώρα ακόμα, βρέχονταάς τα με το ζουμί τους μια-δυο φορές στη διάρκεια του μισάωρου.

Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και βάλτε τα μήλα σε μια πιατέλα βαθιά. Το ζουμί που είναι στο ταψί μεταφέρετέ το σ’ ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο και βράστε το μέχρι να δέσει. Μ’ αυτό, που μοιάζει πια με ελαφριά καραμέλα, περιχύστε τα μήλα.

photo: Αμαλία Λογαρά
photo: Αμαλία Λογαρά

Πασπαλίστε τα με ψημένα φουντούκια και απολαύστε τα. Μπορείτε μάλιστα να τα σερβίρετε με άγλυκη σαντιγί ή με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'