Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Με δυο αυγά και δυο ντομάτες

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςαυγά, ντομάτες, στραπατσάδα, καγιανάς, αυγά με ντομάτες, καλοκαιρινό φαγητό, εύκολο φαγητό

[Shutterstock]
[Shutterstock]

Γυρίζεις στο σπίτι σε κατάσταση απελπισίας από την πείνα (όπως εγώ πριν από λίγο) και στο ψυγείο δεν υπάρχουν παρά μόνο δυο αυγά και δυο ντομάτες. Τέλεια. Έχεις ό,τι χρειάζεται για να κάνεις ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο φαγητό της θαλπωρής, αυγά με ντομάτες, σακσιούκα, καγιανά ή στραπατσάδα, όπως θέλεις πες τα.

Απλά βάζουμε τις ντομάτες σε καυτό νερό για 1 λεπτό, οπότε ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε, λοιπόν, και τις κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μια μεγάλη σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα. Μόλις ροδίσει την πετάμε και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα πολλά υγρά της.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το πιρούνι το ένα αυγό. Το ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτα και ανακατεύουμε απαλά. Με ένα κουτάλι ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε μέσα το δεύτερο αυγό. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει το αυγό και από πάνω. 

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Σερβίρουμε αμέσως. Τρίβουμε λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι, κόβουμε δυο φέτες ψωμί κι αυτό ήταν. Πάει η απελπισία, πέρασε.

Τιπς

*Αν δεν σας αρέσει το μελάτο αυγό, χτυπάτε ελαφρά και τα δύο αυγά στο μπολ, τα ρίχνετε στη σάλτσα ντομάτα και ανακατεύετε μέχρι να πήξουν καλά.

*Λίγη καυτερή κόκκινη (ή γλυκιά) πιπεριά ταιριάζει υπέροχα, το ίδιο και ο κουρκουμάς, τα βάζω πάντα στη σάλτσα ντομάτα.

*Αν η ντομάτα δεν είναι πολύ ώριμη, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, το μεγάλο μυστικό της νοστιμιάς όμως είναι η μαρμελάδα φράουλα. Αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού για να της χαρίσει υπέροχη γεύση (χωρίς τη γεύση της φράουλας!)

*Βάλτε ώριμες φρέσκες ντομάτες όσο υπάρχουν, νόστιμο όμως γίνεται και με ντοματάκι κονκασέ.

*Αν έχετε έτοιμη σάλτσα ντομάτα στο ψυγείο (συνταγή εδώ), την ρίχνετε στο τηγάνι να ζεσταθεί και μόλις πάρει βράση σπάτε μέσα τα αυγά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'