Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Μπουτάκια κοτόπουλου για νόστιμη δίαιτα

της Gourmelita Συνταγέςκοτόπουλο, κρασί, Moscato, πορτοκάλι, λεμόνι, γλυκάνισος, κινόα

Στο πλαίσιο διήμερης δίαιτας εμπνεύστηκα αυτό το ελαφρύ και αρωματικό πιάτο: μπουτάκια κοτόπουλου, moscato, αστεροειδής γκυκάνισος, λίγο κόλιανδρο και voila! Τα συνδύασα με κινόα αλλά ταιριάξουν τέλεια και με ρύζι. Το κρασί τα κάνει να καραμελώσουν ελαφρά και δίνει στο κοτόπουλο άλλη γεύση.

photo: Μαριλίτα Χατζηβασιλείου
photo: Μαριλίτα Χατζηβασιλείου

Το να κρατηθείς για δύο ημέρες και να φας υγιεινά, δεν σημαίνει ότι πρέπει και το φαγητό να στερείται νοστιμιάς! Στο κοτόπουλο πάντοτε ταιριάζει οτιδήποτε γλυκό και στο παρελθόν σας έχω δώσει τα πιο αγαπημένα μου μπουτάκια ever, με μέλι και μουστάρδα. Εκείνα είναι όμως σαφώς πιο πλούσια σε θερμίδες, οπότε με αυτό εδώ το πιάτο πετυχαίνετε υπέροχη γεύση αλλά και προσεγμένη διατροφή μαζί! Όπως και να έχει, κατατάχθηκαν κι αυτά τα μπουτάκια άμεσα στη λίστα “αγαπημένα”.

Υλικά:

  • 10 περίπου μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ποτηράκι του κρασιού γλυκό αφρώδη οίνο-Moscato
  • 2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1½ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα βαθύ πυρέξ. Ξεπλύντε καλά τα κοτοπουλάκια και τοποθετήστε τα στο πυρέξ. Στίψτε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τοποθετήστε τον χυμό τους σε shaker ή στο ποτήρι της φραπεδιέρας. Προσθέστε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι και το κόλιανδρο. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέστε το κρασί κι ανακατέψτε να ενσωματωθεί με ένα κουτάλι.

photo: Μαριλίτα Χατζηβασιλείου
photo: Μαριλίτα Χατζηβασιλείου

Περιχύστε τα μπουτάκια με το μείγμα, πασπαλίστε τα με λίγο ακόμα κόλιανδρο εάν θέλετε, και έξτρα πιπέρι, προσθέστε και τον γλυκάνισο και τοποθετήστε τα στον φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά και χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180. Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο επειδή η σάλτσα θα πρέπει ήδη να έχει μειωθεί στο μισό περίπου. Ψήστε ακόμα 30 λεπτά μέχρι να “μελώσει” η σάλτσα και τα κοτοπουλάκια να είναι καλά ψημένα.

photo: Μαριλίτα Χατζηβασιλείου
photo: Μαριλίτα Χατζηβασιλείου

Σερβίρετε με ρύζι, κινόα ή πουρέ και απολαμβάνετε αμέσως!

* Η συνταγή είναι από το blog της Μαριλίτας Χατζηβασιλείου, Gourmelita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Gourmelita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'