Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Αυγουστιάτικη πανδαισία

του Κώστα Τσαούση Συνταγέςσαλάτα, φρούτα, καπνιστός σολομός

Ο ζεστός μήνας Αύγουστος κατέφθασε πάνοπλος. Με βρήκε κουρασμένο και πάνω απο όλα ράθυμο στο συνήθη τόπο καταφυγής μου, τα Αμπέλια - τον άλλοτε κραταιό αμπελώνα της Χαλκιδας. Με ένα μαγιώ και ξυπόλυτος -για την υπέροχη αίσθηση της γυμνής πατούσας στις πλάκες Καρύστου που κρατούν μια ανεξήγητη δροσιά όλες τις ώρες της ημέρας - βάλθηκα να φτιάξω ένα απογευματινό πιάτο. Ένα χορταστικό, αναζωογονητικό πιάτο για την ώρα που επιστρέφουμε απο τις βουτιές μας. Ένα εύκολο αλλά πάντα ετοιμοπόλεμο πιάτο.

Photo: Τσαούσης Κώστας
Photo: Τσαούσης Κώστας

Τα υλικά του προσεγμένα - ένα προς ένα. Τιμώντας τα χώματα των παππούδων, αρχίζουμε από τα σταφύλια και τα τζάνερα, ένα είδος κορόμηλου που για πολλές δεκαετίες αποτελούσε τον χρυσό της περιοχής. Στη συνέχεια, συγκεντρώνουμε ροδάκινα, νεκταρίνια και αχλάδια. Επιστρατεύουμε ότι πρασινάδα βρεθεί στο διάβα μας. Η πολυτέλεια -για ένα σχόλιο για την χαλάρωση των μέτρων λόγω capital controls - αφορά τον καπνιστό σολομό.

Ψιλοκόβουμε τα υλικά, ανακατεύουμε με τα χέρια και ραντίζουμε με μια ελαφρά σάλτσα που πέρα απο το ελαιόλαδο περιέχει και κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή. Καλοφάγωτη και καλές βουτιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Τσαούση

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'