Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Χυλοπιτάκι με σάλτσα ντομάτα, της τεμπέλας

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςχυλοπίτες, σάλτσα ντομάτα, παρμεζάνα

Photo: Κική Τριανταφύλλη
Photo: Κική Τριανταφύλλη
Αυτό δεν είναι συνταγή. Είναι περισσότερο μια ιδέα για το σημερινό τραπέζι, που δεν έχεις  καμιά όρεξη για μαγείρεμα, τα παιδιά, όμως θα γυρίσουν από το μπάνιο πεινασμένα. 
 
Τι κάνω; Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά με ένα φλυτζάνι σάλτσα ντομάτα, προσθέτω 3 φλυτζάνι νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνω ένα φλυτζάνι χυλοπιτάκια μικρά, κομμένα τετράγωνα. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσουν. Μόλις χυλώσει το φαγητό κατεβάζω από τη φωτιά, αφήνω λίγα λεπτά το φαγητο στην άκρη να τραβήξει και σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο κίτρινο τυρί και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 
Αν δεν υπάρχει έτοιμη σάλτσα ντομάτα στο ψυγείο, ψιλοκόβω ένα κρεμμύδι και το βάζω με λίγο νερό στην κατσαρόλα να γιαχνιστεί. Προσθέτω μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο (αφαιρώ την καρδιά γιατί υποτίθεται ότι γίνεται πιο ελαφρύ το φαγητό αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη), λίγο λάδι και 2 πολύ ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη, αλάτι και πιπέρι και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει πριν προσθέσω νερό και τις χυλοπίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'