Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ομελέτα με κολοκυθάκια, φρέσκα λουλούδια και αρωματικά

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςομελέτα, κολοκυθάκια, λουλούδια, αρωματικά

Την ώρα που γυρίζαμε από το μποστάνι του Άντυ με τα κολοκυθάκια, τα λουλουδάκια και τα βότανα στο πίσω κάθισμα να μας τρελαίνουν με τα αρώματά τους, στο μυαλό μου γυρόφερνα έναν σωρό συνταγές. Θα γεμίσω τα λουλούδια με ρύζι και τριμμένο τυρί (έχω μπόλικα στο ψυγείο μου από τα ωραία ταξίδια στην Τήνο και στη Φολέγανδρο), θα φτιάξω ριζότο με κολοκυθάκι και άλλα πολλά σκεφτόμουν και μου τρέχανε τα σάλια και συγγνώμη για την αγενή εικόνα μιας κατά τα άλλα αξιοπρεπούς δημοσιογράφου.

φωτό: Κική Τριανταφύλλη
φωτό: Κική Τριανταφύλλη

Δεν τα κατάφερα. Η ώρα ήταν τρεις όταν έφτασα στο σπίτι ξελιγωμένη από την πείνα. Τι κάνει, λοιπόν, ο πάσα εις μια τέτοια ώρα; Μα μια ομελέτα. Και τι ομελέτα! Να, ιδού.

φωτό: Κική Τριανταφύλλη
φωτό: Κική Τριανταφύλλη

Έκοψα ένα κομμάτι από κάθε κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές ροδέλες και τις έριξα στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ροδίσουν. Εντωμεταξύ χτύπησα στο μπολ τρία αυγά (γιατρέ μου, ήταν μικρά και βιολογικά, μη μου βάλεις τις φωνές), πρόσθεσα φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό και ό,τι άλλο είχε τριφτεί μέσα στη χαρτοσακούλα, ελάχιστο γάλα κατσικίσιο και αλατοπίπερο, άδειασα το μείγμα στο τηγάνι, το σκέπασα και, μόλις έγινε από τη μια πλευρά, γύρισα την ομελέτα και από την άλλη.

φωτό: Κική Τριανταφύλλη
φωτό: Κική Τριανταφύλλη

Εντάξει, μου κάηκε λίγο γιατί το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει εκείνη την ώρα αλλά πιο νόστιμη δεν μπορούσε να γίνει. Την στόλισα με ντοματάκια, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ανθάκια καλέντουλας και φυλλαράκια πασιφλόρας (είναι η ρολογιά, αν την ξέρετε), όλα βρώσιμα είναι και πολύ υγιεινά. Κάντε την.

φωτό: Κική Τριανταφύλλη
φωτό: Κική Τριανταφύλλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'