Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Η τρίχρωμη σαλάτα του καλοκαιριού

του Κώστα Τσαούση Συνταγέςσαλάτα, καρπούζι, κατσικίσιο τυρί, βασιλικός

Το καλοκαίρι, έστω και μετ' εμποδίων, είναι εδώ. Άλλωστε είναι μια εποχή του έτους που η αποδοχή και η αντιμετώπισή της είναι κατ' εξοχήν θέμα διάθεσης... ειδικά στις μέρες μας, με δεδομένη την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση στα ντουζένια της.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλω να παραδεχθώ ότι η καλοκαιρινή διατροφή μου λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας στο ψυχολογικό/συναισθηματικό σκέλος ακριβώς γιατί διαθέτει, πέραν όλων των άλλων ευεργετικών για τον οργανισμό στοιχείων, τη διάθεση του παιχνιδιού και την αποθέωση της αισθητικής μέσα από την έκρηξη των χρωμάτων και των γεύσεων.

Συνήθως γυρνάω στο σπίτι αργά το απόγευμα - ακόμη κρατά η ημέρα και αυτό ανεβάζει τη διάθεση. Η τελευταία, για να συντηρηθεί και όταν δύει ο ήλιος, απαιτεί σαλάτα στα γρήγορα και μάλιστα σαλάτα εύκολη ως προς την παρασκευή της αλλά και απαιτητική ως προς την πολυχρωμία της.

Πρακτικά, μια σαλάτα με βασική ύλη τον άρχοντα του καλοκαιριού, το καρπούζι. Το τελευταίο, όσο πιο μικρό και στρογγυλό, τόσο καλύτερο για τον σκοπό μας. Μια φέτα καρπούζι φθάνει και περισσεύει. Την κόβουμε σε κυβάκια ή και σε μικρά ακανόνιστα κομματάκια και τα αφήνουμε παράμερα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να βγάλουν τα ζουμιά τους. Το καρπούζι το συνδυάζουμε με κομματάκια κατσικίσιου τυριού αλλά και με δυόσμο και βασιλικό. Κόκκινο - άσπρο - πράσινο.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη – λίγο καλό ελαιόλαδο, μια σταλιά βαλσαμικό και μια ιδέα από μαύρο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι για το τέλος.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Τσαούση

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'