Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Ομελέτα με άγρια χόρτα: όπως στην κρητική εξοχή

της Νίκης Τρουλλινού Συνταγέςκρητική κουζίνα, ομελέτα, χόρτα, Νίκη Τρουλλινού

Αν σας πω να κατεβείτε στη λαγκαδιά να μαζέψετε πικρόβρουβες, θα με σκοτώσετε: παίζω με τον καημό σας, εκεί, στα γραφεία του άστεως.

Ίσως, όμως, να χρειάζεστε μια βόλτα κυριακάτικη στην αττική γη. Κι ας μη γνωρίζετε τις εν λόγω κυρίες. Όλα τα πικρά χορταράκια κάνουν δουλειά. Τα βράζετε - αν τα καθαρίσατε  στο χωράφι καθώς τα μαζεύατε, διπλή η απόλαυση. Για δύο καλοφαγάδες θέλετε περίπου μισό κιλό χόρτα και 4 αυγά. (Όχι, δεν θα σας πω για την κότα του γείτονα, ξέρω: Στέλλα κρατάω μαχαίρι κλπ...)

Ακολουθείτε τα γνωστά βήματα των γνωστών σεφ, τηγάνι, ελάχιστο λάδι, χορταράκια για πέντε με εφτά λεπτά, έπειτα τα αυγά από πάνω, να κάνουν βόλτα σ' όλο το τηγάνι. Πριν γυρίσετε την ομελέτα, στρώνετε πάνω της φρεσκοτριμμένο κρητικό ανθότυρο.

Λίγα λεπτά και από την άλλη πλευρά και καλή όρεξη. Βεβαίως, αν έχετε μαύρο παξιμάδι και σταφυδοελιές (χωρίς αλμύρα, παρακαλώ, με την πικράδα τους και κείνη τη μυρωδιά βροχής φθινοπώρου στο χώμα), ε! Τότε κλείνετε τα μάτια και είστε κάπου εδώ γύρω, στο Νησί.

*Η εκ Κρήτης πεζογράφος Νίκη Τρουλλινού είναι φίλη bostanistas. To πιο πρόσφατο βιβλίο της είναι Το τελευταίο καλοκαίρι της αθωότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'