Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Τυροκαυτερή: και ντιπ και συνοδευτικό στα γρήγορα

της Μαρίας Τσέκου Συνταγέςτυριά, πιπεριές, τυροκαυτερή

Τα λόγια είναι περιττά – όπως λέει και το λαϊκό άσμα - όταν μιλάμε για αυτό το τέλειο έδεσμα. Μου αρέσει πολύ το τυρί και οι πιπεριές, ανεξαρτήτως χρώματος. Καθώς επίσης εκτιμώ βαθύτατα εκείνες τις ωραίες, τις καυτερές, φρέσκες και αποξηραμένες. Χίλια πράματα μπορείς να κάνεις με τις πιπεριές και ένα από αυτά είναι η τυροκαυτερή.

[Shutterstock]
[Shutterstock]

Η συγκεκριμένη γίνεται πολύ γρήγορα και δεν είναι ιδιαιτέρως αλμυρή. Όσο για το μείγμα των τυριών που σας προτείνω, απλά προέκυψε από διάφορα τυριά που υπήρχαν στο ψυγείο και τελικά νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό και απαλό.

Υλικά

  • 200 γραμμ. φέτα
  • 100 γραμμ. τυρί κατσικίσιο (λευκό)
  • 100 γραμμ. τυρί αγελαδινό (λευκό)
  • 150 γραμμ. ανθότυρο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη ή δύο μικρές
  • 1 καυτερή πιπεριά φρέσκια μέτρια (και βλέπουμε)
  • λίγο ρίγανη ξερή
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τα κοτσάνια τους. Θρυμματίζουμε τα τυριά μας με το χέρι ή με ένα πιρούνι μέσα σε μια λεκάνη έτσι ώστε να ενωθούν. Και τώρα εμφανίζεται το μαγικό μιξεράκι - μπλεντεράκι της κουζίνας για να κάνει το θαύμα του. Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν ελαφρώς.

Στη φάση αυτή προσθέτουμε ένα μέρος από τα τυριά (περίπου το ένα τρίτο), λίγη ρίγανη και ξαναχτυπάμε λίγο ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη λεκάνη με τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι ροζουλί με τάση να κοκκινίσει ελαφρώς αλλά να φαίνονται και λίγο τα τυράκια από μέσα (δηλαδή να μην είναι εντελώς αλοιφή).

Αυτό ήταν, λοιπόν! Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε καναπεδάκια, σαντουιτσάκια και διάφορα άλλα που τραβάει η όρεξή μας. Σίγουρα όσο γρήγορα την φτιάξαμε, τόσο γρήγορα πιστεύω πως θα καταναλωθεί!

Σημείωση:
Αν θέλετε, προσθέστε την καυτερή πιπεριά σταδιακά και δοκιμάστε στη διάρκεια της προετοιμασίας για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκτός και αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξαρτάται βέβαια και πόσο καυτερή είναι!

Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να βγάλετε τη φλούδα από την πιπεριά Φλωρίνης, αφού την περάσετε για λίγο από νερό που βράζει, αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίας Τσέκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'